Κασσελάκης: Πάμε στις ευρωεκλογές με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα

«Το κόμμα είναι πιο συμπαγές από ποτέ», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Σηκώνουμε ανάστημα, προχωράμε με ανιδιοτέλεια, με προοδευτικό πρόγραμμα». Πώς θα εκλεγούν οι ευρωβουλευτές.

Κασσελάκης: Πάμε στις ευρωεκλογές με στόχο τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα

«Έχουμε μπροστά μας ευρωεκλογές, ξέρουμε ότι έχει χαρακτηριστικά χαλαρής ψήφου στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στον Alpha.

«Θα εξηγήσουμε στον κόσμο ότι η ομάδα μας θα αποτελείται από έμπειρα αλλά και νέα στελέχη που προσφέρουν στην Ελλάδα, και στην Ευρώπη που βλέπουμε ότι η ακροδεξιά καλπάζει με πρόσφατο παράδειγμα τις εκλογές στην Ολλανδία. Σηκώνουμε ανάστημα. Στόχος είναι να σεβαστούμε τη νοημοσύνη του Έλληνα, με ανιδιοτέλεια βάσει ενός ευρωπαϊκού προοδευτικού προγράμματος».

Σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι στο ψηφοδέλτιο θα υπάρξουν οι δυο ευρωβουλευτές που έχουν απομείνει (Ελενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης). Για τους υπόλοιπους θα γίνει η βασική επιλογή θα γίνει από τα μέλη του κόμματος στα οποία θα κάνουν επιλογές των υποψηφίων.

Όπως είπε θα σεβαστεί τη βάση του κόμματος. Ειδική αναφορά έκανε στην ανανέωση του κόμματος και τα think tank που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Σχετικά με τις εξελίξεις μετά τις διασπάσεις, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα πιο συμπαγές κόμμα από κάθε άλλη στιγμή. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τη έχει γίνει. Είμαι προσηλωμένος να ενώσω τον δημοκρατικό κόσμο.
Εχω αναλογιστεί τις αποφάσεις μου και την πραγματικότητα που ισχύει στη χώρα, π.χ.  στη Θεσσαλία και τις καταστροφές ή τα άτομα με αναπηρία που δεν μπορούν να ζήσουν μια αυτόνομη ζωή.

Σχετικά  με το κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι κόμμα των μελών, είπε ο Στ. Κασσελάκης. Να ανήκουν σε ένα κόμμα που αφουγκράζεται τα μέλη.

«Περάσαμε μια διάσπαση, θα υπάρξει ριζική ανασυγκρότηση, ανανέωση θα πάει μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ διότι έχουμε το σχέδιο. Υπάρχουν αποχωρήσεις και εισροές στο κόμμα, το θέμα είναι ποιος θέλει να προσφέρει, σε ένα κόμμα που είναι ανεξάρτητο από συμφέροντα και δάνεια στις τράπεζες. Εχουμε σχέδιο θα το δείτε στην πράξη», πρόσθεσε.

«Προσπάθησα να είμαι όσο πιο ενωτικός από την πρώτη μέρα. Θα νοικοκυρέψουμε το κόμμα είναι ένα λαϊκό ανεξάρτητο κόμμα έτσι θα πετύχει. Οι προσδοκίες θα βρουν χώρο στο ΣΥΡΙΖΑ να εκφραστούν»

Η πρόταση για τους φόρους

«Για κέρδος κάτω από τα 220.000 ευρώ θα έπρεπε να είχαμε μείωση στον φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων, στο 17%. Για εταιρείες που είναι πάνω από 220.000 ευρώ ως εισόδημα, μια μικρή αύξηση στο 24%. Αυτό, να ξέρετε, δίνει υπεραξία στο Δημόσιο», απάντησε σε σχετική ερώτηση.

«Το 97% των επιχειρήσεων έχουν κέρδος κάτω από 220.000 ευρώ. Άρα λοιπόν πρόκειται για μια τομή γι' αυτές τις επιχειρήσεις, να μπορούν να ανταγωνιστούν πιο αποτελεσματικά. Και επίσης είναι και πιο δίκαιο», συμπλήρωσε.

«Πάμε λοιπόν τώρα στα φυσικά πρόσωπα. Και εκεί πέρα πρέπει να απλοποιήσουμε όλη την κατάσταση. Το να έχουμε διαφορετικές κλίμακες βάσει πηγής εισοδήματος κτλ., είναι ένα μπέρδεμα. Να έχουμε μία προοδευτική κλίμακα για όλους. Και να ξέρεις ακριβώς τι πληρώνεις βάσει εκείνης. Μέσα σε αυτό, πρέπει να αναθεωρήσουμε και τον αυτοτελή φόρο στο μέρισμα. Τα μερίσματα πρέπει να είναι μέρος του εισοδήματος του φυσικού προσώπου. Άρα λοιπόν, ανεξάρτητα πηγής εισοδήματος, να υπάρχει μια απλή ξεκάθαρη, πολύ προοδευτική κλίμακα. Και έτσι να ξέρουν όλοι τι πληρώνουν με δίκαιο τρόπο βάσει του τι εισόδημα έχουν μπορέσει να αποκομίσουν την εκάστοτε χρονιά. Και επιτέλους, πάρα πολύ σημαντικό αυτό, να σταματήσει η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος των επιχειρηματιών. Δεν είναι δεδομένο η επιτυχία την επόμενη χρονιά. Αλλάζει το περιβάλλον. Γίνονται πράγματα, μπορεί να σου κάτσει μια στραβή, που λένε. Να σεβαστούμε το επιχειρηματικό ρίσκο. Άλλο επιχειρείν, άλλο επιτυχείν. Ας το σεβαστούμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v