Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλιόπουλος: Δεν μπορούσε να υπάρξει συνύπαρξη με κάποιον που σε χαρακτηρίζει εσωτερικό εχθρό

«Όταν τη διαφορετική γνώμη, εκτίμηση και άποψη τη βαφτίζεις υπονόμευση και εσωτερικό εχθρό, τότε φοβάμαι ότι δεν έχει κλείσει ο κύκλος. Έχει φτιαχτεί μία μεθοδολογία αρένας που κάθε 15-20 μέρες ζητάει αίμα», τόνισε. «Δεν θα είμαστε ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντι-Κασσελάκης κόμμα».

Ηλιόπουλος: Δεν μπορούσε να υπάρξει συνύπαρξη με κάποιον που σε χαρακτηρίζει εσωτερικό εχθρό

Για το παρασκήνιο πίσω από το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας μίλησε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος.

«Δεν είναι εύκολο να φεύγεις από ένα χώρο που έχεις υπηρετήσει επί 22 χρόνια, αλλά αισθάνομαι ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος», ανέφερε αρχικά για την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσον αφορά την ονομασία της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας εξήγησε γιατί επικράτησε το «Νέα Αριστερά», ενώ αποκάλυψε πως ένα άλλο όνομα που είχε πέσει στο τραπέζι ήταν «Οικολογική Αριστερά».

«Υπήρχαν αρκετές προτάσεις. Σκεφτόμασταν το «Νέα Αριστερά», σκεφτόμασταν κάτι που να έδινε οικολογικό στίγμα και στο όνομα, γι’ αυτό και το πράσινο (σ.σ: στο λογότυπο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας)».

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, πως η διάσπαση εντός του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει την κοινωνία προς τα δεξιά, δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό αυτό που λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν αποχωρήσαμε μόνο επειδή υπήρχαν πολιτικές διαφωνίες, αποχωρήσαμε γιατί στο τέλος της ημέρας δεν μπορούσε να υπάρξει συνύπαρξη με κάποιον που σε χαρακτηρίζει Πέμπτη Φάλαγγα ή εσωτερικό εχθρό».

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν διανοήθηκε ποτέ να χαρακτηρίσει κάποιον Πέμπτη Φάλαγγα, όπως ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα είμαστε ούτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ ούτε αντι-Κασσελάκης κόμμα. Αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει μπάλα μόνος του, δεν υπάρχει αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κρίση και φθορά απαξίωσης, το ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένο. Η φιλοδοξία μας είναι να ασκήσουμε σοβαρή, τεκμηριωμένη και μαχητική αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη».

«Τη μέρα που ανακοινώσαμε την αποχώρησή μας υπήρξε επίθεση ότι αποχωρούμε, γιατί το ζήτημα είναι οι καρέκλες, ενώ την ίδια στιγμή ο Στέφανος Κασσελάκης παραδέχτηκε ότι μας πρότεινε θέσεις και αξιώματα μέσα στην αξιωματική αντιπολίτευση που δεν δεχτήκαμε. Πέρα από τις θέσεις και τα αξιώματα υπάρχουν πρόγραμμα, θέσεις και αξίες», είπε και συμπλήρωσε:

«Όταν τη διαφορετική γνώμη, εκτίμηση και άποψη τη βαφτίζεις υπονόμευση και εσωτερικό εχθρό, τότε φοβάμαι ότι δεν έχει κλείσει ο κύκλος. Έχει φτιαχτεί μία μεθοδολογία αρένας που κάθε 15-20 μέρες ζητάει αίμα».

Πρωταρχικό πεδίο μάχης για τη «Νέα Αριστερά» είναι ο προϋπολογισμός, ενώ στη συνέχεια τα στελέχη της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις για το που θα στοχεύσουν έπειτα, με τον Νάσο Ηλιόπουλο να τονίζει πως «θα παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v