Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύτηκε με δόσεις λαϊκισμού

«Κάτι πήγε πολύ στραβά μεταξύ 2019 και 2023, δεν μπορείς να είσαι αρεστός σε όλους», δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς. Χαρακτήρισε «χυλό» και υπό «εξαέρωση» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πώς βλέπει πιθανές συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ.

Τσακαλώτος: Ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύτηκε με δόσεις λαϊκισμού

Αιχμηρή κριτική άσκησε στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς. Χαρακτήρισε «χυλό» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ξεκαθάρισε πως «δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης». 

Ειδικότερα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, αρχικά αναφέρθηκε στη χθεσινή παρουσίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, λέγοντας πως «ο Αλέξης Χαρίτσης έκανε μια πολύ καλή ομιλία, που συνέθεσε και το προγραμματικό αλλά και την ενεργοποίηση του κόσμου να πάρει πρωτοβουλίες, να αγκαλιάσει το εγχείρημα».

Για το πού θα κινηθεί η Νέα Αριστερά, είπε: «Πρέπει να υπάρχει μια νέα δύναμη που παίρνει πολύ σοβαρά τα μεγάλα επίδικα της εποχής. Έχει αλλάξει ο κόσμος, έχουμε πόσα χρόνια μετά το 2009, συνεχίζονται τα προβλήματα [...]. Αυτό θέλει απαντήσεις. Ο κόσμος νομίζω έχει κουραστεί από την ατάκα, από τις πολιτικές κοκορομαχίες, θέλει ανθρώπους που δουλεύουν».

«Δεν μπορεί να είσαι χυλός» - Αιχμηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν μπορεί να είσαι χυλός. Δεν μπορεί να μην ξέρει ο άλλος τι είσαι», τόνισε. Ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Υπάρχει μια εξαέρωση, εγώ δεν το βλέπω καν σαν διάσπαση. Βλέπω, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, ένα κόμμα που διαλύεται, δεν χρησιμοποιώ καν τη λέξη "διάσπαση". Δεν είναι σαν τις προηγούμενες διασπάσεις [...]. Προφανώς δεν φταίει μόνο ο κ. Κασσελάκης γι' αυτό, να είμαι ξεκάθαρος. Προφανώς κάτι πήγε πολύ στραβά μεταξύ '19 και '23. Έχουμε όλοι ευθύνη. Και ο Αλέξης έχει ένα μεγάλο μέρος αυτής της ευθύνης. Εμείς θα κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να είμαστε στρατηγοί που πολεμούν μάχες του προηγούμενου πολέμου. Εμείς θέλουμε μια ατζέντα για τις μάχες που έχουμε μπροστά μας εναντίον του κ. Μητσοτάκη, εναντίον της Νέας Δημοκρατίας».

«Το λάθος στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί»

Στον ΣΥΡΙΖΑ κατά το παρελθόν, σύμφωνα με τον ίδιο, «υπήρξαν δόσεις λαϊκισμού». Όπως εξήγησε, ο ΣΥΡΙΖΑ «ήθελε να είναι πολύ αρεστός σε όλους και στον κόσμο δεν άρεσε. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση έχει προτεραιότητες, έχει πράγματα που δεν μπορεί να κάνει αμέσως. Άμα εσύ θέλεις να είσαι πολύ αρεστός, τελικά δεν γίνεσαι αρεστός σε κανέναν. Το λάθος ήταν ότι θέλαμε να είμαστε αρεστοί».

«Εμείς είμαστε τοποθετημένοι με τον λαϊκό κόσμο, αλλά όχι να κάνουμε υποσχέσεις που δεν μπορούμε να τις τηρήσουμε [...]. Εμείς θέλουμε να πείσουμε τον κόσμο ότι οι κεντρώες λύσεις δεν δουλεύουν», πρόσθεσε.

«Δεν ευνοούμε τη ΝΔ» - Πιθανή η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα πως «με τις πολυδιασπάσεις ευνοείται η ενίσχυση των συντηρητικών κομμάτων και της ΝΔ», είπε: «Αυτό θα ίσχυε αν πιστεύαμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ με τη νέα ηγεσία προσφέρει στον λαό αυτές τις λύσεις που χρειάζονται. Ότι θα έκανε μια αντιπολίτευση που θα ήταν προγραμματική και πραγματικά θα προσπαθούσε να δει ποιες είναι οι μεγάλες τομές. Αυτό δεν γίνεται».

«Δεν νομίζω ότι ευνοούμε. Εγώ πάντα ήμουν υπέρ των συμμαχιών. Αλλά πρέπει να είσαι κάτι, να λες κάτι, να ξέρεις τι θέλεις και μετά θα κάνεις τον συμβιβασμό [...]. Μπορεί μετά από συζητήσεις με το ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ, να βρούμε συμβιβασμούς. Αλλά πρέπει να αρχίσεις από ένα στιβαρό κόμμα που ξέρει τι θέλει», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση εάν δηλαδή θα μπορούσε να βρεθεί πεδίο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, είπε: «Εγώ υποστηρίζω εδώ και χρόνια κόκκινο, κόκκινο, πράσινο. Ελπίζω σε πολλά θέματα (να συνεργαστούμε)».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v