ΣΥΡΙΖΑ: Νόμος της ζούγκλας στην αγορά εργασίας

Το τοπίο της αγοράς εργασίας έχει καταστεί πια αρρύθμιστο και οι μεγάλες εταιρείες ανεξέλεγκτα εφαρμόζουν διάφορες πρακτικές που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, κρατώντας όμως, ταυτόχρονα, παγωμένα τα μεροκάματα, καταγγέλλει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Νόμος της ζούγκλας στην αγορά εργασίας

«Οι καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων στα Public αποτελούν άλλη μια αποκάλυψη των εξοντωτικών συνθηκών που λαμβάνουν χώρα στην αγορά εργασίας σήμερα», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Γαβρήλος.

Οπως υπογραμμίζει, «οι εργαζόμενοι πια πρέπει κάθε φορά να "προσαρμόζονται" στις νέες απαιτήσεις των εταιρειών, για εφαρμογή πρακτικών ονομαστικών πωλήσεων και μέτρησης της επίδοσης του κάθε υπαλλήλου, μεταμορφώνοντάς τους σε κυνηγούς ενός άπιαστου bonus, ωθώντας τους σε περισσότερες υπερωρίες, εντατικοποιώντας περισσότερο την εργασία και ισοπεδώνοντας την αξιοπρέπειά τους.

Και όλα αυτά με πολλές ώρες εργασίας, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με πολλά ταυτόχρονα καθήκοντα για να καλύψουν τα νέα επιχειρηματικά "πρότυπα" και χαμηλούς μισθούς που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους.

Το τοπίο της αγοράς Εργασίας έχει καταστεί πια αρρύθμιστο και οι μεγάλες εταιρείες ανεξέλεγκτα εφαρμόζουν διάφορες πρακτικές που εξοντώνουν τους εργαζόμενους, κρατώντας όμως, ταυτόχρονα, παγωμένα τα μεροκάματα. Οι επιλογές της Κυβέρνησης να μη λαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση Συλλογικών Συμβάσεων, να αποδυναμώσει το ΣΕΠΕ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να καταργήσει εργασιακά δικαιώματα χρόνων, έχουν επιβάλει νόμους ζούγκλας και έχουν σύρει στην απόγνωση των κόσμο της εργασίας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v