Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέρχεται ο Αντ. Σαμαράς στην τροπολογία για τους μετανάστες

Μέσω συνεργατών του, θυμίζει παλαιότερη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις».

Επανέρχεται ο Αντ. Σαμαράς στην τροπολογία για τους μετανάστες

Συνέχεια δίνει ο Αντώνης Σαμαράς στο θέμα της τροπολογίας που φέρνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, σχετικά με την άδεια διαμονής και εργασίας που θα δίδεται σε αλλοδαπούς υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, όπως σημειώνουν, αντί οιουδήποτε άλλου σχολίου, παραθέτουν, επί λέξει, την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου στους πολιτικούς συντάκτες, πριν από τρείς μήνες, στις 29 Σεπτεμβρίου 2023:

Δημοσιογράφος: «Το ερώτημά μου αφορά τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Υπήρξε μια σύγχυση με κάποιες δηλώσεις που έκανε ο κ. Καιρίδης. Τι ισχύει; Το διαψεύσατε, από ό,τι είδα χθες. Θα ήθελα και εδώ μια επίσημη απάντηση. Και δεύτερον, αν εξακολουθεί ο κ. Καιρίδης να έχει την εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού».

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ (κυβερνητικός εκπρόσωπος): «Ευχαριστώ για το ερώτημα. Να το πούμε και από την επίσημη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Δεν υπάρχει καμία πρόθεση της Κυβέρνησης για ελληνοποιήσεις ή νομιμοποιήσεις. Γιατί υπήρξε και μια παρανόηση πάλι, ελπίζω όχι κακοπροαίρετη, από κάποια ΜΜΕ. Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση, κανένα τέτοιο σχέδιο και κανένας τέτοιος ευρύτερος σχεδιασμός από την Κυβέρνηση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς, με δήλωσή του την Παρασκευή, είχε ζητήσει από την Κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία, καθώς αυτή «στην πράξη νομιμοποιεί όλους τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια! Και μάλιστα, συλλήβδην, δίχως ουσιαστικό έλεγχο της ταυτότητας κάθε ενός από την Πολιτεία».

Από την πλευρά της, η Κυβέρνηση, δια του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, διαμηνύει πως δεν αλλάζει η μεταναστευτική πολιτική που εφαρμόζεται, ενώ επικαλείται τους «κινδύνους επιβράδυνσης στην αγροτική παραγωγή και την τοπική οικονομία, εξαιτίας των χιλιάδων ελλείψεων εργατών γης και γενικότερα εργαζομένων σε πληθώρα οικονομικών δραστηριοτήτων».

Κυβερνητικές πηγές: Εχει αναλυθεί η ρύθμιση

«Η ρύθμιση έχει επαρκώς αναλυθεί», απαντούν εμμέσως κυβερνητικές πηγές. «Η διαφορά μεταξύ εφάπαξ συγκεκριμένου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία υπό τον όρο της ανάκλησης και ελληνοποιήσεων είναι τόσο προφανής που περαιτέρω ανάλυση είναι περιττή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v