Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης για πρόσφυγες: Οσοι αντιδρούν είναι λαϊκιστές, εξαιρώ τον Αντώνη Σαμαρά!

«Οι μετανάστες είναι άνθρωποι όπως κι εμείς», τόνισε στη Βουλή ο υπουργός. «Εγώ ήμουν πάντα δεξιός, τον Βελόπουλο εγώ τον πήγα στον Καρατζαφέρη ως ‘Πασόκο’». «Το ΠΑΣΟΚ το σέβομαι».

Γεωργιάδης για πρόσφυγες: Οσοι αντιδρούν είναι λαϊκιστές, εξαιρώ τον Αντώνη Σαμαρά!

«Η διάταξη δεν αλλοιώνει τη μεταναστευτική πολιτική της κυβερνήσεως, η οποία παραμένει αυστηρή», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία για την εργασία των παράτυπων μεταναστών.

«Όσοι αντιδρούν είναι λαϊκιστές, εξαιρώ τον Αντώνη Σαμαρά», πρόσθεσε μάλιστα, προκαλώντας φωνές και γέλια στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι τη διάταξη την εισηγούνται από κοινού τα υπουργεία Εργασίας και Μεταναστευτικής Πολιτικής, την οποία υποστηρίζει ο ίδιος διότι τη θεωρεί σωστή.

«Δεν αφορά άσκηση μεταναστευτικής πολιτικής ούτε οδηγεί σε εισαγωγή μεταναστών και άνοιγμα συνόρων. Είναι ένας κρίκος για την καταπολέμηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας και αφορά όσους βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα εδώ και τρία χρόνια τουλάχιστον. Συνδέει την άδεια παραμονής με την παροχή εργασίας. Παραμένει αυστηρότερη σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, π.χ. την Ιταλία. Αλλά οι μετανάστες είναι άνθρωποι όπως κι εμείς», υποστήριξε.

Με αφορμή την έντονη αντίδραση του Κυριάκου Βελόπουλου στη διάταξη, προχώρησε και σε… ιδεολογικό ξεκαθάρισμα: «Εγώ ήμουν πάντα δεξιός, μην ανησυχείτε για την ιδεολογική μου συγκρότηση. Ο Βελόπουλος δεν είχε καμία σχέση με τη ΝΔ, ένας Πασόκος εκείνης της εποχής ήταν, έγινε δεξιός τώρα για να πάρει καμιά ψήφο, εγώ τον πήγα στον Καρατζαφέρη ως Πασόκο», είπε.

Χαρακτήρισε δε «ανόητο» το επιχείρημα της Ελληνικής Λύσης ότι η επίμαχη διάταξη επιβραβεύει την παρανομία: «Η Βουλή με το νομοθετικό της έργο ορίζει τι είναι νόμιμο και τι παράνομο. Και οι 120 δόσεις σε όσους χρωστούν παράνομες είναι σε σχέση με όσους πληρώνουν στην ώρα τους αλλά το νομοθετούμε και το ζητάτε κιόλας», πρόσθεσε.

Κ. Βελόπουλος: Ναι, ήμουν πατριωτικό ΠΑΣΟΚ

«Ναι, ήμουν πατριωτικό ΠΑΣΟΚ. Εγώ μπορώ να πω η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, εσύ μπορείς να το πεις;», ήταν η απάντηση του κ. Βελόπουλου.

Αφού επισήμανε ότι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη βρίσκονται «σημιτικοί» παράγοντες, πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου δεν έχει καμία σχέση με το ‘σημιτικό’ ΠΑΣΟΚ».

Χαρακτήρισε μάλιστα «α λα καρτ» την αντιμετώπιση του Αντώνη Σαμαρά από το Μαξίμου, αφού έθεσε κομματική πειθαρχία στην ψήφιση της τροπολογίας για τους μετανάστες εξαιρώντας τον πρώην πρωθυπουργό.

Αδ. Γεωργιάδης: Το ΠΑΣΟΚ το σέβομαι

Ανταπαντώντας στον κ. Βελόπουλο, ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Το ΠΑΣΟΚ το σέβομαι, ήμουν υπουργός σε κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και έχω πολλούς φίλους στην κυβέρνηση που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό που είπα, είναι ότι δεν μπορείτε να κόπτεστε για τη ΝΔ, διότι δεν ήσασταν ποτέ ΝΔ».

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Δεν υπονοώ τίποτα ηθικό για σας, παρότι εσείς υπονοήσατε για μένα στην υπόθεση της Νovartis».

Μαρινάκης: «Κομματική πειθαρχία» για όλους πλην Σαμαρά

Εκφράζοντας τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για τον θάνατο του αστυνομικού που έπεσε εν ώρα καθήκοντος ξεκίνησε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό ο οποίος υπερψηφίστηκε την Κυριακή στη Βουλή και στα μέτρα τα οποία δίνουν έμφαση στην ενίσχυση των εισοδημάτων. «Ο προϋπολογισμός είναι βαθιά κοινωνικός», τόνισε.

Για την τροπολογία Καιρίδη, ανέφερε: «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών».

«Ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που είναι πρώην πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς, από εκεί και πέρα για όλους τους υπόλοιπους είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία», είπε ο κ. Μαρινάκης, σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως πρόκειται για μια «ρύθμιση που έχει μόνο οφέλη για τη χώρα, καθώς βάζει τάξη στο καθεστώς των αλλοδαπών που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ενισχύει και τη δημόσια ασφάλεια».

Σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις που το τελευταίο διάστημα ακούγονται στη ΝΔ, υπογράμμισε ότι στο κόμμα ακούγονται διαφορετικές απόψεις. «Στο τέλος της ημέρας, υπάρχει μία απόφαση πάντα προς το συμφέρον των πολιτών. Και αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες μάς επιβραβεύουν, με τα σωστά μας και τα λάθη μας. Δεν συμφωνώ με την κρίση ότι έχουμε όλο και περισσότερες διαφωνίες. Ίσα ίσα νομίζω ότι έχουμε αποδείξει και σε αυτή και στην προηγούμενη τετραετία ότι η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός έχουμε μία αρραγή κοινοβουλευτική ομάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι «η ΝΔ σέβεται διαχρονικά τις απόψεις των ανθρώπων της, τους τιμά και προχωρά μπροστά, προς όφελος των πολιτών».

Υπεραμύνθηκε δε της τροπολογίας, καθώς και της παλαιότερης δήλωσής του που επικαλέστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας: «Η ρύθμιση έχει μόνο οφέλη. Επειδή έχω τη δυνατότητα να αντιληφθώ την κάθε λέξη της παλαιότερης δήλωσής μου, σας λέω ότι ισχύει στο ακέραιο. Ούτε ελληνοποιήσεις κάναμε ούτε μονιμοποιήσεις - ούτε θα κάνουμε. Δεν αφορά ούτε αλλαγή στο καθεστώς για να δοθεί μια άδεια διαμονής, δεν αποτελεί καμία κίνηση ελληνοποιήσεων ούτε κίνηση μονιμοποίησης. Είναι μια άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία, άπαξ ρύθμιση, με πολύ αυστηρά κριτήρια, αφορά συγκεκριμένους ανθρώπους, το πολύ 30.000 και η άδεια ανακαλείται εφόσον παύσει η σχέση εργασίας».

Σε ερώτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το ενδεχόμενο και εκεί να τεθεί κομματική πειθαρχία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Θα έρθει μέσα στην τετραετία, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός. Όταν έρθει, θα εξηγηθεί το περιεχόμενο της ρύθμισης, γιατί έχει σημασία η τεκμηρίωση και θα εξηγηθούν οι κανόνες ψηφοφορίας. Ο αυτονόητος κανόνας, αν δεν ανακοινώνεται κάτι άλλο, είναι ότι υπάρχει κομματική πειθαρχία, με εξαίρεση τους πρώην πρωθυπουργούς. Δεν μπορώ από τώρα να σας πω τι θα ισχύσει τότε».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v