Μαρινάκης: Διαγράφονται όσοι βουλευτές δεν ψηφίσουν την τροπολογία

Στο ερώτημα γιατί αντιδρά ο κ. Σαμαράς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι ερμηνευτής ενός πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού.

Μαρινάκης: Διαγράφονται όσοι βουλευτές δεν ψηφίσουν την τροπολογία

«Δεν είναι πρόβλημα για την κυβέρνηση η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την επίμαχη τροπολογία γιατί σημασία έχει να εξηγούμε στους πολίτες τη σκοπιμότητα και την αναγκαιότητα μιας επιλογής» υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ καθιστώντας παράλληλα σαφές ότι όποιος βουλευτής της ΝΔ δεν τη ψηφίσει, θα διαγραφεί.

«Το σημαντικό είναι η ψήφιση της τροπολογίας» σημείωσε και διευκρίνισε ότι ο νόμος «δίνει άδεια διαμονής για εργασία, δεν παραπέμπει σε δικαίωμα παραμονής και αφορά μόνο 30.000 ανθρώπους». Σημείωσε επίσης, πως δεν πρόκειται για ρύθμιση που θα διαρκέσει διηνεκές: «Όσο υφίστανται η άδεια εργασίας υφίστανται και η άδεια παραμονής», εξήγησε.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι η τροπολογία «βάζει από το παράθυρο μετανάστες και ότι πρόκειται για ζήτημα δημόσιας τάξης» ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την απορία: «Τι είναι πιο ασφαλές για τη χώρα, να υπάρχουν για 7 χρόνια άνθρωποι που δεν είναι καταγεγραμμένοι ή να γνωρίζουμε ποιοι είναι και που δουλεύουν».

Στο ερώτημα, γιατί αντιδρά ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να είναι ερμηνευτής ενός πρώην προέδρου και πρώην πρωθυπουργού. Σημείωσε ότι στην περίπτωση που ένας βουλευτής του κόμματος δεν ψηφίσει τη σχετική τροπολογία κατέστησε σαφές ότι είναι αυτονόητη η κομματική πειθαρχία, διευκρινίζοντας ότι θα διαγραφούν όσοι δεν την ψηφίσουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v