Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Δεν είναι στις προτεραιότητές μας συμφωνία με Πακιστάν για εργάτες

Ο υπουργός απαντά στις αντιδράσεις που προκάλεσε ανάρτηση Pακιστανού υπουργού, σύμφωνα με την οποία η χώρα είναι κοντά σε συμφωνία με την Ελλάδα. «Θέλουμε να καλύψουμε την ανάγκη της Ελλάδας για 500.000 εργάτες», σημείωνε.

Γεωργιάδης: Δεν είναι στις προτεραιότητές μας συμφωνία με Πακιστάν για εργάτες

Ανάρτηση με την οποία επισημαίνει ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης μια διακρατική συμφωνία με το Πακιστάν για εργάτες δημοσίευσε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Ο υπουργός παρενέβη μετά το tweet του Πακιστανού υπουργού Jawad Sohrab που ακολούθησε συνάντηση με τον Αδ. Γεωργιάδη, στην οποία τονίζει ότι «θέλουμε να καλύψουμε την ανάγκη της Ελλάδας για 500.000 εργάτες, ιδίως στις κατασκευές», προσθέτοντας ότι βρίσκεται κοντά στην υπογραφή σχετικής συμφωνίας. 

 

 

Στην ανάρτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, καθώς και την αναπαραγωγή σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, απάντησε ο υπουργός.

Οπως έγραψε ο Αδ. Γεωργιάδης: «Για να μη δημιουργούνται παρανοήσεις στην Κοινή Γνώμη στο εάν έχουμε υπογράψει ή σκοπεύουμε να υπογράψουμε Διακρατική Συμφωνία με το Πακιστάν περί εισαγωγής από τη Χώρα αυτή εργατικού δυναμικού, σας ενημερώνω για τα εξής.

Α) μία διακρατική συμφωνία δεν γίνεται κρυφά καθώς για να ισχύει, πρέπει να περάσει από τη Βουλή. Δηλαδή δεν είναι ένα χαρτί που το υπογράφει ένας υπουργός.

Β) Ηδη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής η Χώρα αυτή είχε εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον για να υπογράψουμε μία τέτοια συμφωνία αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε. Άλλωστε θα έπρεπε ή να συμπεριλαμβάνει την υποχρέωση του Πακιστάν να δέχεται πίσω όσους παρανόμους από τη Χώρα αυτή έχουν έρθει ήδη στην Ελλάδα.

Γ) Η επίσημη συνάντησή μου με τον ομόλογό μου από το Πακιστάν δεν έγινε κρυφά αλλά φανερά και σχετική ανάρτηση έκανα την περασμένη εβδομάδα.

Δ) Το Πακιστάν εξακολουθεί να επιθυμεί μία τέτοια συμφωνία αλλά δεν είναι στις πολιτικές μας προτεραιότητες.

Οι Χώρες με τις οποίες είμαστε κοντά σε υπογραφή τέτοιου είδους διακρατικών συμφωνιών ανακοινώθηκαν στη Βουλή, η οποία άλλωστε είναι και η μόνη κυρίαρχη να εγκρίνει ή να απορρίψει τέτοιου είδους συμφωνίες. Κοινώς ψυχραιμία. Σας είπα να μας έχετε εμπιστοσύνη!». 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v