Επίσκεψη Μπλίνκεν στα Χανιά για συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφτεί την Τουρκία, ενώ αναμένεται πέρασμα και από την Ελλάδα.

Επίσκεψη Μπλίνκεν στα Χανιά για συνάντηση με Κ. Μητσοτάκη

Tην Αγκυρα αναμένεται να επισκεφθεί το Σάββατο ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν για να συζητήσει τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό και τον πόλεμο στη Γάζα, όπως ανακοίνωσε χθες ο Τούρκος ομόλογός του Χακάν Φιντάν.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, που σχετίζεται με τις εξελίξεις στο Ισραήλ, την ίδια ημέρα ο κ. Μπλίνκεν θα έρθει και στην Ελλάδα, συγκεκριμένα στα Χανιά, όπου θα έχει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Εως αργά χθες το βράδυ πάντως η επίσκεψή του στην Κρήτη δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως, γράφει η Καθημερινή, καθώς το πρόγραμμα του ταξιδιού του κ. Μπλίνκεν τελούσε υπό διαμόρφωση και αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός της ημέρας.

Η μετάβαση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην Τουρκία πραγματοποιείται λίγες ημέρες αφότου το τουρκικό Κοινοβούλιο προώθησε την υποψηφιότητα της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μπλίνκεν αναμένεται να συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του το θέμα των μαχητικών αεροσκαφών F-16, αλλά και την απαίτηση της Ουάσιγκτον να αρθούν τα εμπόδια που βάζει η Τουρκία στην έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v