Μαρινάκης: Ανάγκη να τρέξουμε πιο γρήγορα, αποστάσεις από Συρίγο

«Χρειάζεται περισσότερη προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις, ειδικά από ανθρώπους που έχουν γράψει χιλιόμετρα στον δημόσιο λόγο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δεν αποκλείεται συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν στα Χανιά το Σάββατο.

Μαρινάκης: Ανάγκη να τρέξουμε πιο γρήγορα, αποστάσεις από Συρίγο

«Ο πρωθυπουργός έχει πει ότι όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά, έχει προνόμιο διορθωτικών κινήσεων στο κυβερνητικό σχήμα, κρίνει την πορεία της πολιτικής και κάνει αλλαγές». Αυτό τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με τον μίνι κυβερνητικό ανασχηματισμό. Σημασία έχει, όπως είπε, «να υπάρχει πλήρης συνέπεια σε αυτό που έχουμε πει προεκλογικά, ώστε να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών. Ο πρωθυπουργός επιλέγει τα πρόσωπα για κάθε κυβερνητική θέση με βάση το έργο που έχει δείξει, τα χαρακτηριστικά τους, το πώς μπορούν να εφαρμόσουν το πρόγραμμα. Γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται αλλαγές, αυτό δεν ακυρώνει το έργο σε κάθε υπουργείο, είναι ανάγκη να τρέξουμε πιο γρήγορα».

Ο κ. Μαρινάκης, ερωτηθείς για τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, είπε ότι «μπαίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ένας άνθρωπος με εμπειρία από αυτό», ενώ είχε καλά λόγια να πει και για τον απερχόμενο υπουργό, Γιάννη Οικονόμου: «Αποχωρεί ένας άνθρωπος που έχει δώσει τα διαπιστευτήριά του, ήταν εξαιρετικός κυβερνητικός εκπρόσωπος, με πολύ καλή παρουσία σε ό,τι ανέλαβε».

Σχετικά με τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει με την αναφορά του βουλευτή - καθηγητή Άγγελου Συρίγου στην Συνθήκη της Λωζάνης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Η συνθήκη της Λωζάνης είναι ένα στέρεο διεθνές νομικό θεμέλιο που ρυθμίζει τις σχέσεις της ευρύτερης περιοχής. Επίσης, ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διακήρυξης των Αθηνών. Και ο πρωθυπουργός εξάλλου έκανε αναφορά στη Συνθήκη της Λωζάνης στην δεύτερη τοποθέτησή του κατά τις κοινές δηλώσεις με τον Ταγίπ Ερντογάν».

Κράτησε πάντως αποστάσεις από τη διατύπωση του κ. Συρίγου: «Σίγουρα χρειάζεται περισσότερη προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις, ειδικά από ανθρώπους που έχουν γράψει χιλιόμετρα στον δημόσιο λόγο, ούτως ώστε μία διατύπωση να μην επιδέχεται οποιασδήποτε παρερμηνείας».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στα εθνικά θέματα: «Όσα λέει ο κ. Κασσελάκης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, όσον αφορά την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Ίσως έχει λησμονήσει τις μέρες συγκυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ένα άλλο κόμμα που δεν ανήκει στην αριστερά και ίσως προσβλέπει σε μια άλλη συνεργασία, πιθανόν με τον κ. Βελόπουλο. Με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε , ειδικά όταν διατυπώνονται από τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ξεκάθαρα οι ελληνικές θέσεις χωρίς να τις παρερμηνεύει».

Ο κ. Μαρινάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πραγματοποίησης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, στα Χανιά το Σάββατο: «Δεν αποκλείεται να γίνει αυτή η συνάντηση», είπε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v