Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Πλαφόν στο βρεφικό γάλα ως είδος πρώτης ανάγκης

“Ο υπουργός Ακρίβειας Κ.Σκρέκας έχει παραδώσει τα όπλα”, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά τη νέα άνοδο του πληθωρισμού στο 3,7% τον Δεκέμβριο.

ΣΥΡΙΖΑ: Πλαφόν στο βρεφικό γάλα ως είδος πρώτης ανάγκης

«”Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν πολεμάει την αισχροκέρδεια, αλλά έχει παραδώσει τα όπλα”, σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως προπομπό της μεγάλης καμπάνιας που οργανώνει για την ακρίβεια.

Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές της Κουμουνδούρου, “την ώρα που η ακρίβεια κατατρώει τα εισοδήματα των πολιτών, η κυβέρνηση της αισχροκέρδειας εξακολουθεί να κλείνει το μάτι στις εταιρείες και τα καρτέλ που συνεχίζουν το ανεξέλεγκτο ράλι των αυξήσεων των τιμών και στην καλύτερη των περιπτώσεων αρκείται στις διαπιστώσεις”.

Κατηγορούν προσωπικά δε, τον αρμόδιο υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, τον οποίον αποκαλούν “υπουργό Ακρίβειας”, ότι ειδικά για το βρεφικό γάλα, που πωλείται έως και 213% ακριβότερο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με πολλαπλάσιους μισθούς, προαναγγέλλει έρευνες και πρόστιμα “που θα πέσουν κάποια στιγμή στο μέλλον”.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι σύμφωνα με νόμο της ίδιας της κυβέρνησης, για το βρεφικό γάλα θα μπορούσε να ελέγχεται ήδη η υπέρβαση του περιθωρίου μεικτού κέρδους. Όμως, επειδή δεν ελέγχει τις τιμές επιτρέποντας στις εταιρείες να συνεχίζουν να αισχροκερδούν ανενόχλητες, θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επιβολή πλαφόν, όπως έκανε με τα καύσιμα.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει ότι στον πόλεμο κατά της αισχροκέρδειας η επιβολή πλαφόν σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως στο βρεφικό γάλα εν προκειμένω, είναι ένα αναξιοποίητο όπλο από την κυβέρνηση. Όταν μάλιστα με την απόφαση που έχει υπογράψει ο κ. Σκρέκας στις 10 Αυγούστου 2023, χαρακτηρίζεται το βρεφικό γάλα είδος πρώτης ανάγκης”, τονίζουν.

Και καταλήγουν σκωπτικά: “Επειδή από το ‘χτύπα - χτύπα’ της κυβέρνησης στην ακρίβεια, αυτή έχει ‘πονέσει πολύ’, να της πούμε ότι ο πληθωρισμός με τα επίσημα στοιχεία της Εurostat σημείωσε στην Ελλάδα νέα άνοδο στο 3,7% τον Δεκέμβριο, ενώ στην ευρωζώνη ήταν στο 2,9%. Μέρες που είναι, ας φωτιστούν στην κυβέρνηση για να υπηρετήσουν την κοινωνία και να λειτουργούν προς το συμφέρον της και όχι αυτών που κερδοσκοπούν σε βάρος της”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v