Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά κατά Π. Μαρινάκη: Να είναι προσεκτικός

Σήκωσε το γάντι ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας μέσω συνεργατών του. «Ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την "αποχή"». Δεν δίνει συνέχεια το Μαξίμου.

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά κατά Π. Μαρινάκη: Να είναι προσεκτικός

Σκληρή απάντηση στον Παύλο Μαρινάκη δίνει ο Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την υπενθύμιση του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι το 2015 ο πρώην πρωθυπουργός απείχε από την ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά σημειώνουν: «Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών "φροντιστηρίων" του κ. Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να "επιτεθεί" στον κ. Αντώνη Σαμαρά, επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον ...Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων!! Δεν αντιλαμβανόμαστε το "μάθημα" που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ».

Και συνεχίζουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού: «Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα; Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος φορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή στα παιδιά , στη μητέρα και στον πατέρα; Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε , ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την "αποχή". Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το "ζήτημα συνείδησης" που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς!».

Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, παρά την ενόχληση που προκάλεσε η νέα παρέμβαση Σαμαρά, δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο ζήτημα.

Κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την σκληρή δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, σημειώνουν:

«Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σε αυτή τη συζήτηση. Είναι πρώην πρωθυπουργός. Δεν θα δώσουμε συνέχεια. Προφανώς αντίπαλός μας είναι τα προβλήματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v