Τι έγινε στο πρώτο φροντιστήριο της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Επί σχεδόν 2,5 ώρες ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, που θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου, ενημέρωνε τους 60 και πλέον υπουργούς και γαλάζιους βουλευτές για την κυβερνητική πρόταση.

Τι έγινε στο πρώτο φροντιστήριο της ΝΔ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το πρώτο -από τα δύο- «φροντιστήρια» στους βουλευτές της ΝΔ από το Μέγαρο Μαξίμου και την Πειραιώς, για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Επί σχεδόν 2,5 ώρες, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, που θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου, ενημέρωνε τους 60 και πλέον υπουργούς και γαλάζιους βουλευτές σχετικά με το περιεχόμενο αυτού, απάντησε σε απορίες και έδωσε διευκρινίσεις. Άγνωστο είναι πόσους από τους διαφωνούντες κατάφερε να πείσει να αλλάξουν άποψη, πιεσμένοι και από τις τοπικές κοινωνίες και την εκκλησία.

Ο κ. Σκέρτσος υπενθύμισε την φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλής ότι ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά, πολιτιστικά, ενώ επισήμανε ότι ο ίδιος έχει προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε προς τους βουλευτές ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το ψηφίσουν και υποστήριξε πως δεν μπορεί αυτοί που απείχαν ή καταψήφισαν το 2015 να λένε σήμερα ότι τους καλύπτει το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε ότι γνώμονας για την ψήφο στο νομοσχέδιο πρέπει να είναι το συμφέρον των παιδιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v