ΝΔ: Μαραθώνια η διάρκεια του δεύτερου «φροντιστηρίου» στους βουλευτές

Περίπου 60 ήταν και σήμερα τα μέλη της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ενημερώθηκαν από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη. Ενστάσεις και μηνύματα ενότητας.

ΝΔ: Μαραθώνια η διάρκεια του δεύτερου «φροντιστηρίου» στους βουλευτές

Σχεδόν 3,5 ώρες διήρκεσε το σημερινή, δεύτερο «σεμινάριο» στους βουλευτές της ΝΔ στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς για το νομοσχέδιο με τα ομόφυλα ζευγάρια. Περίπου 60 ήταν και σήμερα τα μέλη της γαλάζιας Κοινοβουλευτικής Ομάδας που ενημερώθηκαν από τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, σε μια προσπάθεια διευκρίνισης τυχόν αποριών και απάντησης ερωτημάτων.

Παρούσα ήταν και η Λίνα Παπαδόπουλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια συνταγματικού δικαίου που είναι μια εκ των συντακτριών του νομοσχεδίου. Το κλίμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ήρεμο και οι όποιες διαφωνίες διατυπώθηκαν περισσότερο με την μορφή του προβληματισμού.

Ο Θάνος Πλεύρης ήταν από αυτούς που εξέφρασε τις σοβαρότερες ενστάσεις, μολονότι, εξερχόμενος της συνάντησης, δήλωσε ότι η συζήτηση «πήγε εξαιρετικά. Αποδεικνύουμε ότι με ειλικρίνεια και ευθύτητα συζητάμε δύσκολα θέματα που υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Είναι μια κατάκτηση της παράταξης μας».

Ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για έναν «ανοιχτό και δημοκρατικό διάλογο. Με έκανε περήφανο γιατί όλοι οι βουλευτές υπογράμμισαν την υποστήριξη στις αρχές της παράταξης και την προσπάθεια της κυβέρνησης. Η ΝΔ είναι ένα κόμμα που συνδυάζει αξίες με σύγχρονο ρεύμα. Καθένας ψηφίζει με τη συνείδηση του. Θετικό κλίμα και παράταξη θα βγει πιο δυνατή».

Και ο Γραμματέας της Κ.Ο., Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή. «Η παράταξη βγαίνει πιο δυνατή», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v