Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Πραγματοποιήθηκε πριν από δέκα μέρες στην Αρχιεπισκοπή. Ποια άλλα θέματα συζητήθηκαν. Στις 23 Ιανουαρίου συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ιερώνυμου για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τετ α τετ με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπό τη βαριά σκιά του ζητήματος των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε πριν από δέκα περίπου μέρες, στην Αρχιεπισκοπή, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών των δύο, όπως αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη και πριν ο κ. Μητσοτάκης ανοίξει επισήμως τον δημόσιο διάλογο για το θέμα, μέσω της συνέντευξής του στην ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να περιέγραψε στον κ. Ιερώνυμο το πλαίσιο που σκέφτεται η κυβέρνηση να καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή, ενώ συζήτησαν και τα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και είχε θέσει σε επιστολή του προς τον κ. Μητσοτάκη ο Αρχιεπίσκοπος στις 29 Δεκεμβρίου, όπως η φοιτητική στέγη, η υπογεννητικότητα και η στέγη για νέα ζευγάρια. 

Η αντίδραση της Εκκλησίας για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών είναι έντονη, μολονότι επισήμως δεν έχει διατυπωθεί. Κάτι που αναμένεται να γίνει στις 23 Ιανουαρίου, όταν και θα συνεδριάσει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, με θέμα «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v