Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επενδύσεις και ενέργεια στις αποσκευές Μητσοτάκη στο Νταβός

Στις διήμερες εργασίες του διάσημου ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ο πρωθυπουργός. Τετ α τετ με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Οι νέες γεωπολιτικές πραγματικότητες και η πράσινη ανάπτυξη.

Επενδύσεις και ενέργεια στις αποσκευές Μητσοτάκη στο Νταβός

Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τους στόχους της νέας θητείας της κυβέρνησης αναμένεται να παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός της Ελβετίας, όπου βρίσκεται από χθες το απόγευμα, για τις εργασίες του διάσημου ετήσιου Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Ο πρωθυπουργός, με «διαβατήριο» την επενδυτική βαθμίδα η οποία ανακτήθηκε τους προηγούμενους μήνες, τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και τις θετικές κριτικές που λαμβάνει στο εξωτερικό η ελληνική οικονομία, θα επαναλάβει στους συνομιλητές του ότι τα δεδομένα έχουν πλέον αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και θα απευθύνει νέο κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Βάσει του προγράμματος, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, όπως ανώτατα στελέχη μεγάλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς της τεχνολογίας και της ενέργειας, οι οποίοι εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Intel, Πάτρικ Γκέλσιγνκερ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επίσης τετ α τετ με την πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και θα συμμετάσχει σε δημόσιες συζητήσεις για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και στον κόσμο, για τους στόχους του ενεργειακού μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, αβεβαιότητα, πολύ-κρίσεις και νέες υπό διαμόρφωση γεωπολιτικές πραγματικότητες στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύεται σε δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή.

Άλλωστε, στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης θα βρεθεί η ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης, στην αρχή ενός έτους κατά το οποίο είναι προγραμματισμένες πολλές κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, περιλαμβανομένων των ευρωεκλογών του Ιουνίου, με αποκορύφωμα τις προεδρικές κάλπες στις Ηνωμένες Πολιτείες το προσεχές φθινόπωρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί θα συμμετέχει σε πάνελ για την Πράσινη Συμφωνία της Ε.Ε., με τίτλο «European Green Deal, Anyone?», στο οποίο θα λάβουν μέρος ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιος για το Green Deal, Μάρος Σέφκοβιτς, ο Μαξίμ Τιμτσένκο και διευθύνων σύμβουλος ενεργειακού ομίλου της Ουκρανίας.

Επίσης, θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ενώ θα έχει και συζήτηση με τον αρχισυντάκτη του γνωστού περιοδικού για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας Foreign Policy, Ράβι Αγκραουάλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v