ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο για τον γάμο των ομοφύλων

Επιμένει στην έντονη άρνησή του ο βουλευτής Λέσβου Π. Παρασκευαϊδης παρά το «άδειασμα» από τη Χ. Τρικούπη. Πρόβλημα με το 1/3 των βουλευτών.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο για τον γάμο των ομοφύλων

Αντιμέτωπη με τον βουλευτή Λέσβου του κόμματος Παναγιώτη Παρασκευαϊδη βρίσκεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, μετά την τροπή που πήρε η σφοδρή δημόσια τοποθέτηση του για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία.

Κι αυτό διότι ο κ. Παρασκευαϊδης παραβίασε εκ νέου …και άμεσα την “εντολή” του Νίκου Ανδρουλάκη προς τους βουλευτές, να επισημαίνουν ότι ο γάμος των ομοφύλων είναι προγραμματική θέση του κόμματος και, σε ό,τι αφορά την τεκνοθεσία, το θέμα πρέπει να αντιμετωπίζεται με γνώμονα τα δικαιώματα των παιδιών.

Αυτή η σύσταση, κατά τις πληροφορίες, τέθηκε εκ νέου χθες την άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ωστόσο ο κ. Παρασκευαϊδης όχι μόνο δεν υπάκουσε, αλλά τόνισε (στο Action24): “έχουν σκοπό να κάνουν επάγγελμα την παρένθετη μητέρα”. Όταν του επισημάνθηκε ότι το νομοσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει την παρένθετη κύηση, πρόσθεσε: “πρέπει να βλέπουμε λιγάκι παραπέρα”.

Ο κ. Παρασκευαϊδης επιμένει στην (ομοφοβική) θέση που είχε διατυπώσει προ ημερών πως τα παιδιά που υιοθετούνται από ομόφυλα ζευγάρια έχουν μεγάλες πιθανότητες να γίνουν ομοφυλόφιλα, και ότι “πρέπει να έχουν πατέρα και μητέρα”.

Η Χ. Τρικούπη “άδειασε” χθες τον βουλευτή, με την άτυπη διαρροή: “Οι απόψεις του κ. Παρασκευαΐδη, όπως εκφράστηκαν σε συνέντευξή του, δεν απηχούν σε καμία περίπτωση τις θέσεις του κόμματος”.
Όπως φαίνεται όμως, η κίνηση αυτή δεν τον απέτρεψε από την δημόσια διατύπωση των δικών του θέσεων.

Όχι κομματική πειθαρχία, αλλά…

Από τη χθεσινή άτυπη συζήτηση στην Κ.Ο. του κόμματος επιβεβαιώθηκε η αρχική διευκρίνιση του κ. Ανδρουλάκη πως δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου.

Πέραν της ουσίας (σ.σ. ότι δεν μπαίνει κομματική πειθαρχία σε κόμμα της αντιπολίτευσης για νομοσχέδιο της κυβέρνησης), η ηγεσία του κόμματος δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να υποχρεωθεί σε διαγραφές.
Πόσο μάλλον που οι διαφωνούντες βουλευτές εκλέγονται στην περιφέρεια, από όπου αντλεί την όποια δύναμή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε αντίθεση με την Αττική που ήρθε τέταρτο κόμμα στις περσινές εκλογές (μετά το ΚΚΕ). Από την άλλη όμως, ένας μεγάλος αριθμός διαρροών θα κοστίσουν στο κόμμα την εικόνα της σύγχρονης-μεταρρυθμιστικής δύναμης.

Σύμφωνα με πηγές, ο αριθμός των βουλευτών που θέλουν να καταψηφίσουν ή να απέχουν από την ψηφοφορία “δεν ξεπερνά τους δέκα”. Δηλαδή, το εν τρίτο της δύναμης του στη Βουλή.

Όπως έχουμε αναφέρει, σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται η (διαφωνούσα) Γραμματέας της Κ.Ο., Ευαγγελία Λιακούλη, καθώς εάν δεν ακολουθήσει τη θέση του κόμματος θα πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v