Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κουτσούμπας: Ο γάμος ομοφύλων καταργεί την πατρότητα και την μητρότητα

Οξύτατη αντίδραση στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο. “Μπίζνα δισ. κερδών γύρω από την παρένθετη κύηση”. Νέα Αριστερά: Θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στη θέση του τον κύριο Σαμαρά.

Κουτσούμπας: Ο γάμος ομοφύλων καταργεί την πατρότητα και την μητρότητα

Καθαρή αντίθετη θέση στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και στο δικαίωμα στη τεκνοθεσία πήρε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με επιχειρήματα που δεν διαφέρουν από εκείνα των διαφωνούντων στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

“Ο γάμος των ομόφυλων σημαίνει από χέρι κατάργηση της πατρότητας-μητρότητας και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον γονέα 1, 2, 3 και βάλε”, είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ από το βήμα της Βουλής, σε έντονα απαξιωτικό ύφος.

Ειδικά για την παρένθετη κύηση τόνισε πως “οδηγεί στην ακραία εμπορευματοποίηση του γυναικείου σώματος”, επισημαίνοντας ότι ο γάμος των ομοφύλων “πρακτικά σημαίνει αυτό”. Για να προσθέσει κατηγορηματικά: “έτσι ήταν και έτσι είναι, όσο κι αν προσπαθούν ορισμένοι να το διαχωρίσουν για ευνόητους λόγους”.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε πως εάν πράγματι η κυβέρνηση θέλει να ρυθμίσει ή να βελτιώσει κάποιες ρυθμίσεις που αφορούν τη σχέση ενός παιδιού με την ή τον σύντροφο του φυσικού ή θετού γονιού του, ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού, “θα μπορούσε να το κάνει καλύπτοντας ζητήματα της καθημερινότητας προς όφελος της προστασίας των παιδιών”.

Αναφορικά δε, με το κυβερνητικό επιχείρημα ότι αυτή η μεταρρύθμιση έχει εφαρμοστεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, είπε ότι “αυτό που ισχύει είναι ακριβώς η διαγραφή των όρων μητρότητας-πατρότητας που εδράζεται στη βιολογική συμπληρωματικότητα γυναίκας- άνδρα στην αναπαραγωγική διαδικασία και η αντικατάστασή τους από το γονέας 1, 2 βάλε κ.λπ. όσα θες”.

Και μίλησε για “μπίζνα δισεκατομμυρίων κερδών” γύρω από την παρένθετη κύηση.

Νέα Αριστερά: Σαν να ακούς τον Σαμαρά

"Ακούγοντας σήμερα τον κύριο Κουτσούμπα στη Βουλή, θα μπορούσε να φανταστεί κανείς στην θέση του τον κύριο Σαμαρά ή έναν συντηρητικό ιεράρχη. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε ότι «ο γάμος ομοφύλων σημαίνει από χέρι κατάργηση μητρότητας και πατρότητας»", αναφέρει σχόλιο του εκπροσώπου τύπου Νέας Αριστεράς Κωστή Καρπόζηλου για την θέση του ΚΚΕ σε σχέση με το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

"Το Κομμουνιστικό Κόμμα επιλέγει να επενδύσει στα φοβικά ένστικτα της ελληνικής κοινωνίας καταφεύοντας σε αναχρονιστικές αντιλήψεις απέναντι στο δικαίωμα των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων, στη νομική αναγνώριση της σχέσης τους και στην τεκνοθεσία", προσθέτει.

"Η Νέα Αριστερά έχει σαφή και καθαρή θέση. Τα δικαιώματα είναι καθολικά. Για όλους και για όλες. Για κάθε πολίτη δίχως εξαιρέσεις. Η κοινωνία θα προχωρήσει".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v