ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει η συνάντηση των Σπετσών με οικοδεσπότη τον Στ. Κασσελάκη

Αναμένεται σχεδόν απαρτία. To «αναθεωρώ τις σκέψεις μου» της Κ. Μάλαμα και η άφιξη από τις ΗΠΑ του Οθ. Ηλιόπουλου. Το σφικτό πρόγραμμα και τα PowerPoints.

ΣΥΡΙΖΑ: Αρχίζει η συνάντηση των Σπετσών με οικοδεσπότη τον Στ. Κασσελάκη

Άνθρακες αποδεικνύεται ο θησαυρός του «αντάρτικου» που θα έκαναν οι βουλευτές στο κάλεσμα του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, μόνο μία βουλευτής, η Έλενα Ακρίτα, δεν θα προσέλθει, ενώ ακόμα και η Όλγα Γεροβασίλη που φερόταν ως απούσα λόγω ενός προσωπικού προβλήματος, είναι πολύ πιθανό να φτάσει στο νησί για μία ημέρα, την αυριανή. Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν γνωστό ευθύς εξαρχής ότι δεν θα μετείχε καθώς, ως πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός, βρίσκεται εκτός καταμερισμού καθηκόντων στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Είναι ενδεικτικό ότι η Κυριακή Μάλαμα, παρότι είχε υπονοήσει ότι δεν θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα διότι «την πειράζει το πλοίο», ανακοίνωσε χθες ότι άλλαξε γνώμη και, μάλιστα, με μία εντυπωσιακή ανάρτηση: «Μετά από τη διήμερη εντατική κι αποτελεσματική εργασία μας με τον Πρόεδρο @skasselakis στα θέματα του πολιτισμού για τα προβλήματα του χώρου, αναθεωρώ τις σκέψεις μου και θα παρουσιάσω δια ζώσης το PowerPoint με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες μας για τον πολιτισμό», έγραψε.

Τον τόνο τον έδωσε προ ημερών ο βουλευτής Επικρατείας (εκπρόσωπος των αποδήμων) και καθηγητής στο Χάρβαρντ Όθων Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι θα ταξιδέψει από τις ΗΠΑ ειδικά για τη συνεδρίαση των Σπετσών.

Ο κ. Κασσελάκης, οικοδεσπότης ων, βρίσκεται από χθες το βράδυ στο νησί, ενώ οι βουλευτές θα φτάσουν νωρίς το μεσημέρι σήμερα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρώτος κύκλος των συζητήσεων θα αρχίσει στις 4 μ.μ. και το βράδυ θα τους κάνει το τραπέζι ο κ. Κασσελάκης στο σπίτι του.

Ο δεύτερος κύκλος θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί του Σαββάτου και θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ, με μία περίπου δίωρη διακοπή το μεσημέρι. Λογικά, την Κυριακή θα αναχωρήσουν για την Αθήνα, εκτός και αν από την επεξεργασία των θεμάτων προκύψει ανάγκη περαιτέρω συζητήσεων.

Όπως είναι γνωστό, οι τομεάρχες βουλευτές θα παρουσιάσουν με PowerPoint τον προγραμματισμό και την προτεραιοποίηση των δράσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2024. Η παρουσίαση ανά τομέα θα είναι 30λεπτη, με εξαίρεση τον τομέα των Οικονομικών, που θα έχει διάρκεια 60 λεπτών.

Ο χαρακτήρας της πρωτότυπης διαδικασίας είναι αφενός ο κ. Κασσελάκης «να ανοίξει το σπίτι του φιλοξενώντας τους βουλευτές» και, αφετέρου, να γίνει μία αναλυτική συζήτηση «έξω από τις συνηθισμένες φόρμες των τυπικών συνεδριάσεων».

Θεωρείται δεδομένο ότι οι τηλεοπτικές κάμερες… θα κατασκηνώσουν έξω από το σπίτι του κ. Κασσελάκη, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και οι βουλευτές «δεν θα δώσουν αφορμές για παραπολιτικά σχόλια», κατά τις διαβεβαιώσεις. Σημειώνεται ότι όλες οι εργασίες θα γίνουν στο σπίτι του προέδρου και μόνο το βράδυ του Σαββάτου σχεδιάζεται δείπνο στο μοναδικό εστιατόριο που λειτουργεί αυτή την εποχή. Λόγω του event άλλωστε θα λειτουργήσουν για το τριήμερο δύο ξενοδοχεία, στα οποία θα μείνουν οι βουλευτές.

Το σύνολο των εξόδων έχει αναλάβει ο κ. Κασσελάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v