Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Βορίδης: Αποχή στο νομοσχέδιο, παραμονή στην κυβέρνηση

«Ο υπουργός έχει εκφράσει την επιφύλαξή του ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο», υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές.

Μ. Βορίδης: Αποχή στο νομοσχέδιο, παραμονή στην κυβέρνηση

Τον δρόμο της αποχής και όχι της καταψήφισης επιλέγει, ως αναμενόταν, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, στην ψηφοφορία για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών. Αυτό έκανε γνωστό εντός του υπουργικού συμβουλίου που συνεδρίασε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου και με τη στάση αυτή, σύμφωνα με την κυβέρνηση, κλείνει το θέμα, με τον ίδιο να παραμένει στην κυβέρνηση.

«Ο κ. Βορίδης έχει εκφράσει την επιφύλαξή του αυτή ήδη πριν γίνει υπουργός. Επέλεξε τη στάση της αποχής. Άρα δεν υπάρχει θέμα για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Πριν ξεκινήσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Βορίδης συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υφυπουργό Γιάννη Μπούγα, με τους οποίους είχε ολιγόλεπτη κουβέντα.

Όσον αφορά τους προβληματισμένους υφυπουργούς, όπως την Μαρία Κεφάλα που φέρεται να επιμένει στη διαφωνία της στο νομοσχέδιο και οι φήμες την θέλουν έτοιμη προς παραίτηση, από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν: «Οι υφυπουργοί δεν είναι μέλη του υπουργικού Συμβουλίου. Θα τοποθετηθούν εμπράκτως στην ψηφοφορία».

Στη δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί τις επόμενες 7-10 μέρες και η ψήφισή του θα γίνει εντός του Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v