Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ. Βαρβιτσιώτης: Επιστρέφω στη ναυτιλία, εκεί που μπορώ να προσφέρω

«Δεν παραιτήθηκα για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών. Δεν είναι μία κακή στιγμή η σημερινή μου απόφαση», είπε εξηγώντας τους λόγους της απόφασής του ο τ. υπουργός και βουλευτής της ΝΔ.

Μ. Βαρβιτσιώτης: Επιστρέφω στη ναυτιλία, εκεί που μπορώ να προσφέρω

«Ολοκλήρωσα έναν μεγάλο κύκλο και επιστρέφω στον ιδιωτικό τομέα, στην ναυτιλία, εκεί που, μπορώ να προσφέρω. Σε αυτό που έχουμε σαν εθνικό στόχο, δηλαδή να φέρουμε περισσότερες ναυτιλιακές επενδύσεις και την πρωτοκαθεδρία που έχουμε στην θάλασσα να την βλέπουμε και στην ξηρά». Αυτό ανέφερε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή του ότι παραιτείται από βουλευτής.

Ο τ. υπουργός και βουλευτής της ΝΔ διέψευσε ότι παραιτείται επειδή δεν θα ψήφιζε το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. «Ήμουν από τους λίγους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης. Για μένα το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι το πώς θα έχουμε περισσότερα παιδιά, αυτό είναι το ζητούμενο. Αυτό που έχουμε ως εθνική κρίση είναι πραγματικά η πληθυσμιακή μας συρρίκνωση. Οπότε, δεν θεωρώ τόσο κορυφαίο το ζήτημα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ώστε να με οδηγήσει έξω από τη Βουλή», ανέφερε.

Στο ενδεχόμενο η αποχώρησή του να οφείλεται σε δυσαρέσκεια μετά την έξοδό του από την κυβέρνηση, σημείωσε ότι γεννήθηκε στην πολιτική και γνωρίζει ότι έχει και καλές και κακές στιγμές. «Δεν είναι μία κακή στιγμή η σημερινή μου απόφαση».

Πρόσθεσε ότι «αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή που υπηρέτησα αυτή την μεγάλη παράταξη» και συμπλήρωσε: «Ένας άνθρωπος που έχει γεννηθεί στην πολιτική, δεν παύει ποτέ να ασχολείται με αυτή. Όμως, η κοινοβουλευτική μου διαδρομή τελειώνει εδώ».

Εξέφρασε δε τις ευχαριστίες του προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θερμή δήλωσή του μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γράψει νωρίτερα το Euro2day.gr, κατά πληροφορίες oδεύει προς τον όμιλο του εφοπλιστή Προκοπίου, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v