ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προκρίνεται η αποχή των διαφωνούντων με τον γάμο των ομοφύλων

Σύσταση στους διαφωνούντες να απόσχουν και όχι να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Προσπάθειες να πέσει ο αριθμός κάτω από δέκα. Εισηγητής θα είναι ο Π.Χρηστίδης.

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προκρίνεται η αποχή των διαφωνούντων με τον γάμο των ομοφύλων

Συνταγή Μαξίμου θα ακολουθήσει, αναγκαστικά, η Χ.Τρικούπη στην ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως επιβεβαιώθηκε στη σημερινή, άτυπη, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η σύσταση στους διαφωνούντες βουλευτές είναι να απόσχουν και όχι να καταψηφίσουν, καθώς έχει ξεκαθαριστεί εξ΄αρχής ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

Μέχρι την ψηφοφορία, πάντως, θα καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί ο αριθμός τους, καθώς η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν θέλει να έχει απώλειες από το 1/3 των βουλευτών του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σήμερα στην Κ.Ο., επισήμανε ότι ο γάμος των ομοφύλων αποτελεί προγραμματική θέση του κόμματος, ενώ έχει ήδη παροτρύνει τους βουλευτές να φερθούν στη Βουλή ως μέλη του νομοθετικού σώματος και όχι ως σχολιαστές.

Προς επιβεβαίωση των πληροφοριών, οι διαφωνούντες βουλευτές ξεπερνούν ελαφρώς τους δέκα (σε σύνολο 32), χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί ποιοι θα επιλέξουν την αποχή, ποιοι την καταψήφιση και ποιοι θα κινηθούν στο “ναι” χάριν της συντεταγμένης στάσης του κόμματος.

Συνολικά είναι οι: Ευαγγελία Λιακούλη (σ.σ. είναι και Γραμματέας της Κ.Ο.), Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, Σταύρος Μιχαηλίδης, Κατερίνα Καζάνη, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μανώλης Χνάρης, Τάσος Νικολαϊδης, Χριστίνα Σταρακά και οι δύο Μουσουλμάνοι βουλευτές, Αχμέτ Ιλχάν και Μπουράν Μπουρχάν.

Εισηγητής στο νομοσχέδιο θα είναι ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει εκ νέου η Κ.Ο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v