Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βορίδης: Η διαφωνία για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα κλονίσει την παράταξή μας

«Η παράταξη θα βγει ενωμένη, με εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη». Παρέμβαση του υπουργού Επικρατείας από κομματική εκδήλωση στο Ηράκλειο.

Βορίδης: Η διαφωνία για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα κλονίσει την παράταξή μας

Ως «ένα ζήτημα αμφιλεγόμενο που δημιουργεί οριζόντιες διαιρέσεις», χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, σε εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου της ΝΔ.

 Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι και σε κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ όσο και σε κόμματα της Aριστεράς διατυπώνονται πολλές απόψεις και διαφορετικές προσεγγίσεις, ενώ για τις διαφορετικές φωνές εντός της ΝΔ, σημείωσε:

«Τη διαφωνία μας θα τη λύσουμε. Η Βουλή θα αποφασίσει και αυτή τη διαφωνία δεν θα την αφήσουμε να κλονίσει την παράταξή μας, την κυβέρνηση μας και τον πρωθυπουργό μας, τον οποίο περιβάλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη. Με δυο λόγια, δε θα αφήσουμε αυτή τη διαφωνία, σε ένα συγκεκριμένο θέμα, να μπει ανάμεσα σε εμάς και σε αυτά που έχουμε να κάνουμε τα σπουδαία για τον ελληνικό λαό. Όσοι περιμένουνε ότι η παράταξη θα διαιρεθεί, εγώ λέω ότι η παράταξη θα βγει ενωμένη, με εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και έτσι θα προχωρήσουμε».

Η τοποθέτηση αυτή του υπουργού Επικρατείας έγινε λίγες ώρες μετά τη συνέντευξή του (στον ΣΚΑΪ), στην οποία είχε θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας του νομοσχεδίου, προκαλώντας την αντίδραση των κομμάτων ης αντιπολίτευσης.

«Στο Σύνταγμά μας λέει ότι η οικογένεια είναι θεμέλιο του έθνους μαζί με τη μητρότητα και είναι υπό την προστασία του κράτους και αυτό επικαλέστηκα υπέρ της απόφασής μου. Για μένα υπάρχει ζήτημα συνταγματικότητας. Για να περάσει ο νόμος κατά τη γνώμη μου χρειαζόμαστε έναν διαφορετικό ορισμό της οικογένειας και αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο ζήτημα και σημαίνει ότι έχει ακόμα δουλειά να γίνει», ανέφερε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v