Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι συζήτησε ο Στ. Κασσελάκης με τους πρέσβεις Κύπρου, Γαλλίας, Παλαιστίνης

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε στον Σταύρο Αυγουστίδη τη στήριξη στην επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό. Μίλησε με τον Laurence Auer για για την αξιοποίηση της αμυντικής βιομηχανίας και με τον Yussef Dorkhom για τη λύση δύο κρατών.

Τι συζήτησε ο Στ. Κασσελάκης με τους πρέσβεις Κύπρου, Γαλλίας, Παλαιστίνης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, μετά τις συναντήσεις του με τους Πρέσβεις ΗΠΑ, Κίνας και Ισπανίας, το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιεί σήμερα και αύριο συναντήσεις με πρέσβεις σειράς χωρών.

Στις 10:00 π.μ., ο Στέφανος Κασσελάκης, συνάντησε τον Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σταύρο Αυγουστίδη. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε τη σημασία του συντονισμού Ελλάδας - Κυπριακής Δημοκρατίας σε διεθνές, ευρωπαϊκό και περιφερειακό επίπεδο.

Εξέφρασε, παράλληλα, τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό από εκεί που διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά με σκοπό τη δίκαιη και βιώσιμη λύση του διεθνούς αυτού ζητήματος στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε την ανησυχία του για περιστατικά που έλαβαν χώρα στην νεκρή ζώνη, τονίζοντας ότι πρέπει να καταστεί σαφές σε όλες τις κατευθύνσεις πως δυσμενείς εξελίξεις στο Κυπριακό θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις.

Στη συνέχεια, στις 12:30 μ.μ., συνάντησε την Πρέσβη της Γαλλίας, Laurence Auer, με την οποία συνομίλησαν για τη σημασία των ελληνογαλλικών σχέσεων, καθώς και τις ευρωπαϊκές και περιφερειακές εξελίξεις.

Επικεντρώθηκαν στη διμερή οικονομική συνεργασία, στην ενσωμάτωση των ελληνοτουρκικών και του Κυπριακού στις ευρωτουρκικές σχέσεις και στην ανάγκη να υπάρξει αξιοποίηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στο πλαίσιο της παραγωγής των εξοπλιστικών που έχει αγοράσει η Ελλάδα από τη Γαλλία.

Τέλος, στις 2:15 μ.μ., ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνάντησε τον Πρέσβη της Παλαιστίνης Yussef Dorkhom. Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα και υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός με απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων.

Προσέθεσε ότι η αντιμετώπιση της Χαμάς με ισραηλινές επιχειρήσεις που οδηγούν σε χιλιάδες νεκρούς αμάχους και εντείνουν την ανθρωπιστική κρίση, ενισχύει τον εξτρεμισμό και την αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή.

Τόνισε ότι πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για επανεκκίνηση των συνομιλιών, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, στη βάση των συνόρων του 1967, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν η τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός σύμβουλος, Βαγγέλης Καλπαδάκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v