Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί ο Μητσοτάκης επιμένει στις μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ

Η μάχη του κέντρου και η πολιτική της διεύρυνσης. «Εκ του αποτελέσματος, πέτυχε», το μήνυμα του πρωθυπουργού. Κακλαμάνης: «Όποιος αγνοεί την πατριωτική, λαϊκή δεξιά, θα βρεθεί προ εκπλήξεων».

Γιατί ο Μητσοτάκης επιμένει στις μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ

Απάντηση σε όσους τον εγκαλούν για την τακτική των μεταγραφών στη ΝΔ στελεχών από το χώρο του κέντρου και δη το ΠΑΣΟΚ, θέλησε να δώσει χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο λόγω της ένταξης της Εύης Χριστοφιλοπούλου στην γαλάζια παράταξη και ο πρωθυπουργός, μέσω της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ, υπεραμύνθηκε της επιλογής του και εμφανίστηκε απόλυτα δικαιωμένος για τη στρατηγική αυτή, επικαλούμενος το θετικό αποτέλεσμα αυτής.

Υπενθύμισε ότι «το 2016, όταν οι πολίτες που στήθηκαν τότε στην ουρά να με ψηφίσουν με εμπιστεύτηκαν ως Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είχα δώσει μια δέσμευση ότι θα διευρύνω, θα ανανεώσω και θα μεγαλώσω τη Νέα Δημοκρατία και θα την ξανακάνω κόμμα εξουσίας και το πετύχαμε αυτό. Το πετύχαμε όχι μόνο το 2019, το πετύχαμε και το 2023, αυξάνοντας το ποσοστό μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η στρατηγική αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στην οποία συνυπάρχουν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι που πάντα ανήκαν στη Νέα Δημοκρατία με νέους πολίτες οι οποίοι συμπορεύτηκαν τελευταία, υιοθετώντας τις αρχές και τις αξίες του κόμματος, «εκ των πραγμάτων πέτυχε».

Ο πρωθυπουργός επικαλείται τον «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό», κάτω από την σκέπη του οποίου θεωρεί ότι χωρούν όλοι όσοι ασπάζονται τις θέσεις του κόμματος, όπως αποτυπώνεται και από την παρουσία πολλών υπουργών και υφυπουργών οι οποίοι έχουν διατελέσει και υψηλόβαθμα στελέχη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μακροπρόθεσμα η ΝΔ βγαίνει κερδισμένη, δεδομένου ότι το κέντρο είναι αυτό που τελικά βγάζει κυβερνήσεις, όπως επισημαίνει παλαιός κοινοβουλευτικός.

Και στο κέντρο αυτή τη στιγμή ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ο απόλυτος κυρίαρχος απέναντι στους δύο συνδιεκδικητές του χώρου, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Απέφερε αποτελέσματα»

«Αυτό κάνουμε αυτή τη στιγμή και θα εξακολουθώ να υπηρετώ αυτή την πολιτική η οποία, εξάλλου απέφερε αποτελέσματα, τα οποία φαντάζομαι ότι και εσείς ως αναλυτής δεν θα μπορούσατε να είχατε προβλέψει πριν από κάποια χρόνια», ανέφερε, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, ωστόσο δεν φαίνεται να συμφωνούν όλοι με αυτή την πολιτική. Ενδεικτική η περίπτωση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος και κατά το παρελθόν έχει διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις και χθες επανήλθε… δριμύτερος.  

«Η πολιτική μήτρα αυτής της παράταξης είτε αρέσει, είτε δεν αρέσει, είναι η πατριωτική, λαϊκή δεξιά. Όποιος αγνοεί το πολιτικό αξίωμα αυτής της παράταξης θα βρεθεί προ εκπλήξεων», τόνισε, εκφράζοντας μια σειρά στελεχών κυρίως της επονομαζόμενης λαϊκής δεξιάς, τα οποία ανέκαθεν βλέπουν το ΠΑΣΟΚ ως τον διαχρονικό μεγάλο αντίπαλο της ΝΔ.

«Αυτή είναι μία συζήτηση που γίνεται όσο θυμάται τον εαυτό του είναι στη Νέα Δημοκρατία», σχολίασε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης (στον ΣΚΑΪ) και εξήγησε την λογική του Κυριάκου Μητσοτάκη: « Έχουμε ένα πρόγραμμα, έχουμε ένα σχέδιο, έχουμε ένα όραμα για τη χώρα. Έρχονται κάποιοι άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους, από χώρους του κέντρου, της κεντροαριστεράς, οι οποίοι πιστεύουν σε αυτό το όραμα. Έρχονται, λοιπόν, και συστρατεύονται με το δικό μας πρόγραμμα, με το δικό μας όραμα, με τη Νέα Δημοκρατία με το πρόγραμμα και όλα όσα θέλει να κάνει στη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Με δεδομένο μάλιστα ότι η κυρία Χριστοφιλοπούλου θα είναι υποψήφια ευρωβουλευτής, στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν ότι όποιος εκτίθεται με σταυρό στους πολίτες, αξιολογείται τελικά από αυτούς. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v