Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΑΣΟΚ: «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι» για λίγους

Ο περιορισμένος προϋπολογισμός του προγράμματος, προδιαγράφει το μικρό πεδίο εφαρμογής τους, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τιμές για κατασκευή φωτοβολταϊκού 50KW. Χωρίς ενεργειακό χώρο και έκπτωση στο ρεύμα αγροτών, αναφέρει ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ: «Φωτοβολταϊκά στο χωράφι» για λίγους

Μια ακόμα εξαγγελία της κυβέρνησης προστέθηκε στην επικοινωνιακή διαχείριση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες. Στη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκε για τη «στήριξη» του πρωτογενή τομέα, το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», με τη χρηματοδότηση των 30 εκ. ευρώ, μαρτυρά την απόσταση που χωρίζει τους κυβερνώντες από την πραγματικότητα.

Τα παραπάνω αναφέρει κοινή ανακοίνωση υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης Μανόλη Χνάρη και Υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας, Φραγκίσκου Παρασύρη.

«Ο περιορισμένος προϋπολογισμός του προγράμματος, προδιαγράφει το μικρό πεδίο εφαρμογής τους, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες τιμές για την κατασκευή ενός φωτοβολταϊκού50KW και με βάση την επιδότηση που δόθηκε σε αντίστοιχο Πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» αντιλαμβανόμαστε ότι οι τελικοί δικαιούχοι αγρότες δεν θα ξεπερνούν σε εθνικό επίπεδο τους 2.000. Αριθμός ελάχιστος!», προσθέτει.

«Αυτή είναι η μεγάλη εξαγγελία Μητσοτάκη για αυτοπαραγωγή στους αγρότες! Την ίδια στιγμή στην ανακοίνωση προβλέπεται ότι οι αγρότες θα συνδεθούν στους 225 υποσταθμούς του ΔΕΔΔΗΕ, τη στιγμή που τα στοιχεία φανερώνουν ότι μεγάλο μέρος αυτών των σταθμών δεν διαθέτουν ελεύθερο ηλεκτρικό χώρο».

«Μόνο ως εμπαιγμός των αγροτών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η έκπτωση 10% στο αγροτικό ρεύμα από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ουσιαστικά η έκπτωση είναι μικρότερη του 1,5 λεπτού / κιλοβατώρα με μέση τιμή τα 17 λεπτά/κιλοβατώρα, εξαιρεί τους χειμερινούς μήνες αγροτικές μονάδες όπως θερμοκήπια και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που έχουν αυξημένες ανάγκες και δεν γίνεται λόγος για άλλους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος. Άλλη μια εξαγγελία χωρίς πραγματικό αντίκρισμα στα μεγάλα προβλήματα των αγροτών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v