Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προεκλογικές «εξορμήσεις» Μητσοτάκη με πολλά ανοιχτά μέτωπα

Οι ευρωεκλογές το επόμενο μεγάλο στοίχημα της ΝΔ. «Ξορκίζουν» τη χαλαρή ψήφο και την ψήφο διαμαρτυρίας. Ποιοι οι υποψήφιοι στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.

Προεκλογικές «εξορμήσεις» Μητσοτάκη με πολλά ανοιχτά μέτωπα

Τέσσερις μήνες πριν από τις ευρωεκλογές και οι κομματικές μηχανές στη ΝΔ ανεβάζουν στροφές. Ο μηχανισμός της κυβερνώσας παράταξης λειτουργεί με φόντο το συνέδριο την άνοιξη και με ορίζοντα την 9η Ιουνίου, όπου θα επιδιωχθεί η επαναβεβαίωση της κυριαρχίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ξεκινήσει στοχευμένες επισκέψεις εντός και εκτός Αττικής, στη σκιά πάντως των αρκετών ανοιχτών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, όπως οι αγρότες, οι καταλήψεις στα πανεπιστήμια και τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά η χθεσινή επίσκεψή του στο Χαϊδάρι, έκανε λόγο για «κοινωνικές πολιτικές που τελικά βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών», ενώ ειδικά για τις ευρωκάλπες σημείωσε: «Όταν θα προσέλθουμε στις κάλπες να ψηφίσουμε, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι στέλνουμε ευρωβουλευτές στην Ευρωβουλή. Οι οποίοι θα πρέπει να είναι οι κατάλληλοι ευρωβουλευτές για να διαπραγματευτούν κρίσιμα ζητήματα, τα οποία αφορούν τελικά το ίδιο το μέλλον της χώρας».

Στο Μέγαρο Μαξίμου ξορκίζουν τη χαλαρή ψήφο ή την ψήφο διαμαρτυρίας και σε κάθε ευκαιρία προτάσσουν τη σημασία η ΝΔ να βγει ενισχυμένη από τη διαδικασία και των συγκεκριμένων εκλογών.

Στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας εντάσσονται και οι δύο εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος με αντικείμενο το Ταμείο Ανάκαμψης που θα γίνουν αύριο, Παρασκευή, στην Αθήνα και μεθαύριο, Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του προέδρου του κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, του ευρωβουλευτή της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του Έλληνα επιτρόπου της Ε.Ε., Μαργαρίτη Σχοινά.

Κράτος δικαίου

Σήμερα ο κ. Βέμπερ θα περάσει την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ χθες υπερασπίστηκε με πάθος τη ΝΔ στο θέμα του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήταν ξεκάθαρη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Η ελληνική κυβέρνηση εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις για να εγγυηθεί το κράτος δικαίου την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία για την καλή κατεύθυνση στην Ελλάδα», ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την ίδια στιγμή που  κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν πως «για 7η φορά η γνωστή σε όλους εμμονική και πολιτικά υποκινούμενη ομάδα ευρωβουλευτών που συκοφαντεί συστηματικά και με κάθε ευκαιρία την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έφερε και πάλι προς ψήφιση σε αυτό ένα κατάπτυστο ψήφισμα για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πυκνώσει το επόμενο διάστημα τις προεκλογικές περιοδείες, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και συναντήσεις του με πρόσωπα που θα στελεχώσουν το γαλάζιο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών. Για παράδειγμα, τις προηγούμενες μέρες είχε τετ α τετ με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και με την τελευταία μεταγραφή από το ΠΑΣΟΚ, την Εύη Χριστοφιλοπούλου. Δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ∆ηµήτρη Τσιόδρα και του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα.

Αλλά και ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς εκτιμάται ότι έχει «κλείσει» για τη λίστα, όπως και η πρώην βουλευτής Νόνη Δούνια, αλλά και ο πολιτευτής στην Κεφαλονιά, καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας. Στα ονόματα που ακούγονται, είναι του παραολυµπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη, του αστυνομικού συνδικαλιστή Γιώργου Καλλιακμάνη, καθώς και της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και Ολυμπιονίκη Βούλας Πατουλίδου.

Από τους εν ενεργεία ευρωβουλευτές, σίγουρες θεωρούνται οι εκ νέου υποψηφιότητες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και του Στέλιου Κυμπουρόπουλου. Ανοικτά είναι επίσης τα θέματα των υποψηφιοτήτων της Ελίζας Βόζεμπεργκ και του Μανώλη Κεφαλογιάννη

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v