Τη Δευτέρα η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες

«Περιμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Τι είπε για το ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου για το κράτος Δικαίου στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες

Την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συναντήσει τους αγρότες τη Δευτέρα, προς εκτόνωση της έκρυθμης κατάστασης, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή των αγροτών προς το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Λάβαμε την επιστολή. Ο πρωθυπουργός προφανώς είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα, από εκεί και πέρα περιμένουμε να δούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους θα εκπροσωπούν αυτοί».

Ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε σε πρόσφατη φράση του πρωθυπουργού ότι «ανοιχτοί δρόμοι σημαίνει συνέχιση του διαλόγου. Υπάρχει όλη η καλή διάθεση να ακούσουμε, έχουμε μιλήσει ξεκάθαρα για δημοσιονομικά περιθώρια που εξαντλήθηκαν. Υπάρχουν όμως πολύ σοβαρά άλλα ζητήματα, όπως οι ελληνοποιήσεις, ο τρόπος για τρίτη συνεχή χρονιά επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο και η ΚΑΠ».

Σχολιάζοντας τα γεγονότα της επέμβασης της αστυνομίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και όσα υποστήριξε ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής, ο κ. Μαρινάκης είπε: «Όταν έγινε η σημαντική και αυτονόητη επιχείρηση για να δοθεί το Πανεπιστήμιο στους φοιτητές και τους καθηγητές, οι αστυνομικοί είπαν ότι παρενέβησαν μετά από αίτημα του Κοσμήτορα. Φοβούμενος τις μειοψηφίες, μη έχοντας το σθένος να υποστηρίξει την επιλογή του, αυτός έριξε το μπαλάκι σε φοιτητές του. Στοχοποίησε τον φοιτητικό σύλλογο και τα παιδιά αυτά είναι στόχοι κάποιων μειοψηφιών. Αφού έκανε τη συγκεκριμένη κίνηση, προέβη και σε συγκεκριμένη δήλωση, μιλώντας για παρέμβαση μέλους του υπουργικού συμβουλίου που έχει αποφοιτήσει από τη συγκεκριμένη σχολή. Επειδή έχω τελειώσει τη σχολή, ουδέποτε έγινε οποιαδήποτε παρέμβαση. Καλώ τον κ. Χρυσομάλλη είτε να ανακαλέσει είτε να ονοματίσει ποιος υπουργός παρενέβη, προκειμένου να έχει τις έννομες συνέπειες».

Σε ερώτηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη χώρα μας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «ένα ακόμα πολιτικό παιχνίδι σε επίπεδο ευρωκοινοβουλίου. Τα κόμματα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς στην Ευρώπη προχώρησαν στο ψήφισμα στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, ένα παιχνίδι κατά του ΕΛΚ και του πιο ισχυρού κόμματος αυτού, της ΝΔ. Στόχος να αποδυναμωθούν οι επιτυχίες της χώρας τα τελευταία χρόνια».

Σήμερα το απόγευμα, όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αύριο, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός στις 10:30 στην Ολομέλεια της Βουλής θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για τη στεγαστική κρίση.

Στις 12:30 ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ελλάδα, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v