Ομόφυλα ζευγάρια: Σκληρή αντιπαράθεση Ελληνικής Λύσης και Νίκης για την ονομαστική ψηφοφορία

Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου κατηγορεί τη Νίκη ότι προσπαθεί να οικειοποιηθεί την πρόταση για αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας.

Ομόφυλα ζευγάρια: Σκληρή αντιπαράθεση Ελληνικής Λύσης και Νίκης για την ονομαστική ψηφοφορία

Πεδίο αντιπαράθεσης στη Βουλή, μεταξύ Ελληνικής Λύσης και "Νίκης" έγινε η πρόθεση που εξέφρασαν και τα δύο κόμματα να καταθέσουν αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που αφορά την ισότητα στο γάμο, με αλληλοκατηγορίες για το ποιος είχε πρώτος την πρωτοβουλία.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, είχε καλέσει σήμερα όλα τα κόμματα που είναι αντίθετα με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, να συνυπογράψουν μαζί με τους 12 βουλευτές του κοινό αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Λίγο αργότερα, και ενώ στους διαδρόμους της Βουλής, διέρρεαν πληροφορίες ότι είχαν βρεθεί οι απαιτούμενες τρεις ψήφοι και προέρχονται από βουλευτές της "Νίκης", ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός (φωτ.), δήλωσε στην Ολομέλεια ότι ήδη από χθες το κόμμα του στη αρμόδια επιτροπή είχε δηλώσει επισήμως ότι επιθυμεί ονομαστική ψηφοφορία και ότι θα καταθέσει αίτημα αλλά δεν διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό των 15 βουλευτών.

«Κάλεσα όσα κόμματα είναι αντίθετα να συνυποβάλουμε, χωρίς κομματικό τίτλο, ηγεμονική διάθεση και "εντυπωσιοθηρία", σε κοινό έγγραφο, το αίτημα», ανέφερε ο κ. Νατσιός.

Αμέσως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, ζήτησε και πήρε το λόγο, εξαπολύοντας επίθεση στον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ. «Επειδή ακούμε για αμαρτήματα, αμάρτημα είναι και να κλέβεις. Είναι να επικαλείσαι την Αγία Γραφή και τις 10 εντολές αλλά να μην τις εφαρμόζεις. και να σέρνεστε πίσω από την πρωτοβουλία της Ελληνικής Λύσης. Το χαρτί που καταθέσαμε εμείς και διανεμήθηκε είναι λευκό. Το να σέρνεστε πίσω από την Ελληνική Λύση είναι δική σας επιλογή, θα σας κρίνουν οι ψηφοφόροι. Συρθήκατε πίσω της ως κοινός πολιτικός αντιγραφέας. Παραβιάσατε την εντολή ου κλέψεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χήτας και πρόσθεσε:

«Εμείς καλέσαμε όλα τα κόμματα να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα κοινό αίτημα. Με επίσημη δήλωση του από προχθές, ο κ. Βελόπουλος έκανε γνωστό ότι θα καταθέσουμε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας. Και εσείς, έρχεστε μετά από 36 ώρες να κάνετε το ίδιο. Αποδεικνύεται ότι δεν σας ενδιαφέρουν οι Έλληνες αλλά μόνο το κόμμα σας. Και αυτή είναι η διαφορά μας, γιατί εμείς βάζουμε πάνω από όλα την Ελλάδα και τους Έλληνες».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Νατσιού που αντέτεινε ότι «τη "Νίκη" δεν την ενδιαφέρουν κινήσεις που γίνονται για ψηφοθηρία και επίδειξη βερμπαλισμού». «Μην αναφερόμαστε στην Αγία Γραφή γιατί το "ου κλέψεις" είναι της Παλαιάς Διαθήκης. Θα σας υπενθύμιζα της Καινής Διαθήκης, μην κρίνετε για να μην κριθείτε και ότι η κατηγορία είναι μέγα αμάρτημα. Αυτό που ακούμε συνεχώς από εσάς είναι η υποτίμηση και απαξίωση», είπε ο κ. Νατσιός συμπληρώνοντας:

«Για το θέμα του γάμου, ήδη από τον προϋπολογισμό είχα καταγγείλει αυτό που προωθεί η κυβέρνηση. Όλα αυτά που είπατε δεν στέκουν. Εμείς καταθέσαμε την πρόταση μας χωρίς σφραγίδα, και καμία πρωτοτυπία δεν κάνατε. Μην ανεμίζετε λοιπόν σημαίες και θα δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων».

«Δεν μας ενδιαφέρει πρώτος, δεύτερος και τρίτος. Μαύρη γάτα, κόκκινη γάτα, κίτρινη γάτα, μας ενδιαφέρει να πιάνει ποντίκια, να καταψηφιστεί αυτό το επαίσχυντο νομοσχέδιο», κατέληξε ο κ. Νατσιός.

Να σημειωθεί ότι ήδη ο βουλευτής των "Σπαρτιατών" Θανάσης Χαλκιάς ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας ότι το κόμμα του θα συνυπογράψει και το αίτημα της "Νίκης" και όσων άλλων κομμάτων καταθέσουν για ονομαστική ψηφοφορία.

Τόσο η "Νίκη" όσο και οι "Σπαρτιάτες" έχουν από 10 βουλευτές το κάθε κόμμα και για την κατάθεση ονομαστικής ψηφοφορίας απαιτείται η υπογραφή της από 15 συνολικά βουλευτές.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v