Δεκαπενταμελής επιτροπή αγροτών στο ραντεβού με Μητσοτάκη

Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, ενώ ήδη απέστειλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

Δεκαπενταμελής επιτροπή αγροτών στο ραντεβού με Μητσοτάκη

Τη σύνθεση της επιτροπής που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη αποφάσισε η παναγροτική συνεδρίαση που κράτησε τέσσερις ώρες, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης. Η Επιτροπή θα είναι δεκαπενταμελής: έξι μέλη από τη Μακεδονία και τον Έβρο, έξι από τη Θεσσαλία, δύο από τη Στερεά κι ένας από την Πελοπόννησο. Οι αγρότες δηλώνουν ότι όλα τα αιτήματά τους θα τεθούν στην ατζέντα της συνάντησης.

Οι αγρότες παραμένουν στα μπλόκα, ενώ ήδη απέστειλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλευρό των αγροτών. Στο μπλόκο της Καρδίτσας μετέβη ο Στέφανος Κασσελάκης.

Από τις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας έκλεισαν το τελωνείο Νίκης, στη Φλώρινα, ως συμβολική διαμαρτυρία διάρκειας 4 ωρών, που θα ισχύει μόνο για φορτηγά με εμπορεύματα και όχι για ΙΧ.

Λ. Αυγενάκης: Ευχαριστώ για τον χρήσιμο διάλογο

Στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης συνομίλησε με τους αγρότες και έδωσε διευκρινίσεις για το πακέτο μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση. «Είδα πολλά νέα παιδιά και είναι ευχάριστο που οι νέοι ασχολούνται με τη γη. Η κυβέρνηση είναι στο πλευρό τους. Ο πρωθυπουργός δίνει λύσεις με αξιοπιστία και μεθοδικότητα. Ευχαριστώ για τον χρήσιμο και ουσιαστικό διάλογο», τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v