Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: Το έγκλημα στα Τέμπη με κατέβασε στην πολιτική

Παρέμβαση στο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. “Πέντε μήνες τώρα προσπαθούν να δολοφονήσουν το χαρακτήρα μου και εκτίθενται οι ίδιοι”. Live μετάδοση.

Κασσελάκης: Το έγκλημα στα Τέμπη με κατέβασε στην πολιτική

Με ενός λεπτού σιγή “για τις ζωές που χάθηκαν στα Τέμπη και στις πλημμύρες”, όπως ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκίνησε στη Λάρισα το δεύτερο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία , παίρνοντας τη σκυτάλη από το προηγούμενο, στην Κοζάνη.

Ανοίγοντας τις εργασίες ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι “το έγκλημα στα Τέμπη ήταν ο λόγος που αποφάσισα να κατέβω στην πολιτική, σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στηρίζοντας μία παράταξη που διοίκησε σωστά το διάστημα 2015-2019”.

Αναφερόμενος στις μαύρες ημέρες που έζησε η χώρα στα Τέμπη πριν από 11,5 μήνες, υπενθύμισε το σύνθημα που φώναζαν οι νέοι άνθρωποι μετά την τραγωδία, “δεν έφταιγε η κακιά η ώρα, φταίει η κακιά η χώρα”, για να αναδείξει την τεράστια προσπάθεια “των πανάκριβων επικοινωνιολόγων και των μέσων ενημέρωσης” να αποδείξουν ότι έφταιγε “η κακιά η ώρα”.

Όπως είπε, “δεν είναι δυνατόν να ξεχνάμε 57 ζωές, εκατοντάδες τραυματισμένους, τις ζωές που χάθηκαν από αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ποτέ. Να ξεχνάμε ανθρώπους που έχουν τεράστια ανάγκη υλικής και ψυχολογικής υποστήριξης”.

Ως εκ τούτου, το ερώτημα που έθεσε είναι “πώς θα φτιάξουμε την καλύτερη χώρα που αξίζουμε, πώς θα υψώνουμε ανάστημα στην πανίσχυρη προπαγάνδα”, σημειώνοντας ότι η απάντηση του κ. Μητσοτάκη σε όλα αυτά είναι “πήραμε 41%”.

Τα καθήκοντα

Ως καθήκοντα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ανέφερε και ανέδειξε τρία πεδία:

  1. Να παρεμβαίνουμε νομοθετικά.
  2. Να αναδεικνύουμε επικοινωνιακά τα θέματα, τα προβλήματα, τις παρατυπίες.
  3. Να παρουσιάζουμε εναλλακτική λύση διακυβέρνησης.

Ο κ. Κασσελάκης έκλεισε τη σύντομη παρέμβασή του στέλνοντας εκ νέου το ίδιο μήνυμα σε πολλές κατευθύνσεις: “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα βαθιά λαϊκό κόμμα και το μόνο ανεξάρτητο κόμμα στη χώρα. Αυτή είναι η δύναμη μας. Τα μέλη του εξέλεξαν έναν ανεξάρτητο πρόεδρο. Πέντε μήνες προσπαθούν να δολοφονήσουν το χαρακτήρα μου και το μόνο που πετυχαίνουν είναι να εκθέσουν τον εαυτό τους”.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «αξίζουμε μία καλύτερη χώρα» και πρόσθεσε ότι «το θέμα είναι πώς σηκώνουμε ανάστημα απέναντι σε μία τεράστια προπαγάνδα και σε μία τεράστια αλαζονεία που φαίνεται όταν ο πρωθυπουργός λέει ότι αυτό (το δυστύχημα των Τεμπών) κρίθηκε στο ζύγι του 41%. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά λαϊκό και το μόνο ανεξάρτητο κυβερνητικό κόμμα στην χώρα. Αυτή είναι η δύναμή μας. Το κόμμα μας ανήκει στα μέλη του που εξέλεξαν έναν ανεξάρτητο πρόεδρο, όσο και αν αυτό δεν το θέλει η προπαγάνδα της ΝΔ. Πέντε μήνες τώρα προσπαθούν να δολοφονήσουν τον χαρακτήρα μου και πέντε μήνες το μόνο που καταφέρνουν είναι να εκθέσουν τον εαυτό τους».

Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε στις νομοθετικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή και στην ευρωβουλή και στην επικοινωνιακή ανάδειξη θεμάτων και υπογράμμισε την ανάγκη για αξιοποίηση ιδεών και παράλληλα να ξέρει ο κόσμος ότι υπάρχει εναλλακτική λύση.

Έκανε αναφορά στο αγροτικό, λέγοντας ότι «οι αγρότες βιώνουν μία τεράστια αδικία, πουλάνε προϊόντα κάτω από το κόστος παραγωγής. Οι αγρότες είναι η πρώτη γραμμή της οικονομίας, βιώνουν μια τεράστια ανασφάλεια. Δεν είναι δίκαιο και δεν είναι βιώσιμο. Οι προτάσεις μας είναι κοστολογημένες».

Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε στην δημόσια Παιδεία, σημειώνοντας ότι «η ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση εισάγει τον θεσμό του franchising, αντί να αναπτύσσουμε τα διαμάντια δημόσια πανεπιστήμια που έχουμε, να στηρίξουμε τα ξενόγλωσσα προγράμματα, να κάνουμε συμπράξεις με ξένα πανεπιστήμια». Αναρωτήθηκε «πού είναι η κοινή λογική και πόση προπαγάνδα χρειάζεται κάποιος για να κυβερνά με την δική του πολιτική ατζέντα ενάντια στην λαϊκή βούληση».

Υποστήριξε τέλος, πως «ό,τι πάνε να κάνουν στην Παιδεία το έχουν κάνει με την ιδιωτικοποίηση στην Υγεία».

* Παρακολουθείστε ζωντανά τις εργασίες του συνεδρίου: https://www.ert.gr/webtv/ert/tv/live-glm/ert-news-3.html

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v