Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Ερχονται δωρεάν 50.000 απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ

Με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα γίνουν 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για όσους έχουν συμπληρώσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη λίστα αναμονής, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Γεωργιάδης: Ερχονται δωρεάν 50.000 απογευματινά χειρουργεία στο ΕΣΥ

Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί το σχέδιο και οι λεπτομέρειες για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων που θα γίνονται επί πληρωμή στα δημόσια νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα γίνουν 50.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία για όσους έχουν συμπληρώσει μεγάλο χρονικό διάστημα στη λίστα αναμονής.

Αύριο θα προκηρυχθούν, όπως είπε, και οι τρεις προβλεπόμενες θέσεις αναισθησιολόγων πλήρους απασχόλησης.

«Θα παρουσιάσουμε την υπουργική απόφαση που πρόκειται να υπογράψω για το πώς θα οργανωθούν τα απογευματινά χειρουργεία κι εκεί θα ανακοινώσουμε και τη βούλησή μας και την έναρξη ενός προγράμματος μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε δωρεάν μέσω των απογευματινών χειρουργείων περίπου 50.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι σε πολύ μεγάλη αναμονή. Θα προτεραιοποιήσουμε αυτά τα 50.000 δωρεάν χειρουργεία ανάποδα στον χρόνο. Δηλαδή προτεραιότητα στα δωρεάν χειρουργεία θα έχει εκείνος που έχει τη μεγαλύτερη αναμονή στη χώρα, μετά την αμέσως μικρότερη μεγαλύτερη αναμονή, μετά την αμέσως μικρότερη μεγαλύτερη αναμονή μέχρι να πάμε 50.000 από πίσω προς τα εμπρός».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v