Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φάμελλος: Προσβολή και ντροπή το κλείσιμο τριών Ειδικών Σχολείων στη Θεσσαλονίκη

«Ο κ. Πιερρακάκης αντί να ετοιμάζει σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων θα πρέπει να φροντίσει την ελάχιστη υποχρέωση που έχει απέναντι σ' αυτά τα παιδιά», τονίζει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Φάμελλος: Προσβολή και ντροπή το κλείσιμο τριών Ειδικών Σχολείων στη Θεσσαλονίκη

Στην κινητοποίηση ενάντια στο κλείσιμο των τριών σχολείων Ειδικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Άγαλμα Βενιζέλου, συμμετείχε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

Σε δήλωσή του ο Σωκράτης Φάμελλος τόνισε τα ακόλουθα:

«Είμαστε σήμερα εδώ με τους γονείς, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τα παιδιά, τα οποία αντιπροσωπεύουν τρία σχολεία της πόλης μας με περίπου ογδόντα παιδιά, όλα με ειδικές ανάγκες, που κινδυνεύουν αυτή την εβδομάδα με έξωση.

Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Υπάρχει ευθύνη της Κυβέρνησης. Υπάρχει ένα «μπαλάκι» ανταλλαγής και απόκρυψης ευθυνών μεταξύ Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Περιφέρειας και Υπουργείου Παιδείας για να κρύψουν την πραγματική αλήθεια. Η ελληνική πολιτεία πρέπει να εξασφαλίσει σήμερα ότι αυτά τα παιδιά έχουν σχολείο. Γι’ αυτό και εμείς έχουμε παρέμβει πάρα πολλές φορές, από το 2022 στο Κοινοβούλιο. Ωστόσο, δυστυχώς δεν υπάρχει καμία απάντηση από την πλευρά του Υπουργείου.

Ο κ. Πιερρακάκης αντί να ετοιμάζει σχέδιο για την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων θα πρέπει να φροντίσει την ελάχιστη υποχρέωση που έχει απέναντι σ' αυτά τα παιδιά, την απρόσκοπτη πρόσβασή τους σ' ένα λειτουργικό και ασφαλές σχολείο.

Δεν μπορεί ογδόντα παιδιά να πετιούνται στο δρόμο και δεν μπορεί να είναι τελευταία η ειδική εκπαίδευση στην Ελλάδα. Είναι έλλειμμα ανθρωπιάς και δημοκρατίας και είναι κατάντια για τη Θεσσαλονίκη να έχει τα ειδικά σχολεία της και τα παιδιά αυτά να κινδυνεύουν. Υπάρχουν χώροι που διατίθενται για τη δημιουργία νέων σχολείων. Ρωτάμε ειλικρινά για ποιο λόγο δεν εντάσσονται ειδικά σχολεία στο Ταμείο Ανάκαμψης και εντάσσεται η Ελληνικός Χρυσός;

Η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει άλλα σχέδια και άλλες προτεραιότητες. Όμως τώρα πληρώνουν το κόστος και προσβάλλονται ογδόντα παιδιά με ειδικές ανάγκες, οι οικογένειές τους και οι διδάσκοντες. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι μια βαριά προσβολή στην κοινωνία».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v