Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει προτάσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Επεσήμανε ότι πρέπει να βρεθεί κοινός τόπος, λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές αντοχές και τις ανάγκες άλλων κλάδων. Τι απάντησαν οι αγρότες.

Μητσοτάκης σε αγρότες: Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις

«Πρόθεσή μου είναι σας ακούσω και στη συνέχεια να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί για τα ζητήματα που υποψιαζόμαστε ότι θα μας θίξετε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους αγρότες, κατά τη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μέγαρο Μαξίμου, με στόχο την εκτόνωση της έντασης.

«Είμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις. Προσεγγίζουμε κι εμείς τη συνάντηση αυτή με κλίμα καλής διάθεσης, όπως έχουμε επιδείξει όλο αυτό το διάστημα. Μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο, που θα λαμβάνει υπόψη τους δικούς σας δικαιολογημένους προβληματισμούς, αλλά θα συνυπολογίζει και το γεγονός ότι τα περιορισμένα δημοσιονομικά είναι δεδομένα. Πολλοί κλάδοι πάντα από την κυβέρνηση έχουν αιτήματα και προσδοκίες και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να βλέπει το όλον και να λαμβάνει υπόψη και τη διάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των αγροτών σημείωσε ότι «υπάρχουν πολλά προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης, να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε και να καλλιεργούμε στα χωριά μας. Όμως τα προβλήματα που έχουμε ιδιαίτερα με το κόστος και τις τιμές μάς εμποδίζουν. Σήμερα, με αυτό το δίκιο των αιτημάτων που έχουμε, ερχόμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις. Πιστεύουμε ότι υπάρχει δυνατότητα και θέληση να βρούμε λύσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση με τους εκπροσώπους της Επιτροπής μπλόκων ήταν σε ήπιο και καλό κλίμα κατανόησης.

«Είναι αιτήματα που έχουμε φέρει σε όλες τις κυβερνήσεις και τα οποία φέρνουνε κάθε χρόνο», ανέφεραν οι εκπρόσωποι των μπλόκων κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό.

«Να σας ευχαριστήσω για τις ειλικρινείς τοποθετήσεις σας και την αξιοπρέπεια με την οποία εκφράσατε τα αιτήματά σας. Όπως επισης να επισημάνω ότι οι κινητοποιήσεις σας ήταν λελογισμένες. Αρκετές όμως για να ευαισθητοποιηθεί η πολιτική ηγεσία για ζητήματα με τα οποίοι είστε αντιμέτωποι. Γνωρίζω ότι είστε αντιμέτωποι με αυξημένο κόστος παραγωγής» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν ανακοινώσει τις νέες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v