Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: «Με συνέπειες» η τυχόν καταψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων

Δύσκολη η αποπομπή διότι πρέπει να συμφωνήσει και το προεδρείο της Κ.Ο. Εσωκομματικές εκλογές με φυσική παρουσία αλλά και ψηφιακά για ανάδειξη νέων οργάνων.

Κασσελάκης: «Με συνέπειες» η τυχόν καταψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων

Την προειδοποίηση ότι “θα υπάρξουν συνέπειες” σε όποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, φέρεται να έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν οι “συνέπειες” θα αφορούν και αποπομπή από την Κ.Ο. ή θα περιοριστούν σε μια πιο ήπια “ποινή”, που θα περιλαμβάνει όμως και έκπτωση από τυχόν κομματικό ή κοινοβουλευτικό αξίωμα.

Για αποπομπή από την Κ.Ο. πάντως πρέπει να συμφωνήσει το προεδρείο της και, κυρίως, ο επικεφαλής της, Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος θα πρέπει εκ του ρόλου του να κινήσει τα διαδικαστικά.

Το “καμπανάκι” ακούγεται για τον Παύλο Πολάκη (σ.σ. είναι συντονιστής των τομεαρχών του κόμματος) παρότι διαβεβαιώνεται από στελέχη ότι δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα κατά την ψηφοφορία.

Αναβολή αρχαιρεσιών

Πέραν αυτών, ο κ.Κασσελάκης εισηγήθηκε στην Π.Γ. την αναβολή εκλογής νέων Συντονιστικών των οργανώσεων και νέων Νομαρχιακών για δύο εβδομάδες μετά το συνέδριο (23-25 Φεβρουαρίου) με το επιχείρημα ότι δεν έχει ανασυγκροτηθεί ακόμα το κόμμα από την διάσπαση. Οι εκλογές είχαν οριστεί για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, μαζί με την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο, η οποία θα γίνει κανονικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπερψηφίστηκε τελικά, με μεγάλη πλειοψηφία, η εισήγηση του κ.Κασσελάκη.

Επίσης, υπερψηφίσθηκε να γίνει η διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά από τα μέλη.

Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου, “το ψηφιακό αυτό βήμα φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την καινοτομία και τη χρήση νέων τεχνολογιών για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ιδιαίτερα στη νέα γενιά”.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 600 εκδηλώσεις και προσυνεδριακές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, με τους συνέδρους να εκλέγονται 17 και 18 Φλεβάρη.

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 22/2/2024 στο TAE KWO DO με ομιλία του κ.Κασσελάκη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v