Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Aλλη μία ένταση «άνευ λόγου» εν όψει συνεδρίου

Σημείο αιχμής στην εισήγηση του Στ. Κασσελάκη η εκλογή συνέδρων τόσο με φυσική παρουσία των μελών όσο και ψηφιακά. Εγγυήσεις για το «αδιάβλητο» και έγκριση «κατά πλειοψηφία».

ΣΥΡΙΖΑ: Aλλη μία ένταση «άνευ λόγου» εν όψει συνεδρίου

Για “ένταση άνευ λόγου και χωρίς συνέχεια… αλλά προς το παρόν” στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κάνουν λόγο μέλη του οργάνου, με αφορμή την αναβολή εσωκομματικών εκλογών ενόψει του συνεδρίου και, κυρίως, την ηλεκτρονική ψηφοφορία για την εκλογή συνέδρων.

Δηλαδή: το ερχόμενο Σαββατοκύριακο επρόκειτο να γίνουν εσωκομματικές εκλογές για την εκλογή νέων ηγετικών οργάνων στις οργανώσεις μελών και στις Νομαρχιακές, καθώς και για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εισηγήθηκε την αναβολή των δύο πρώτων διαδικασιών, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί η οργανωτική προετοιμασία, ενώ πρότεινε η εκλογή συνέδρων να γίνει και με φυσική παρουσία, αλλά και ψηφιακά. Αυτό το τελευταίο συζητείτο εδώ και πολύ καιρό, με στελέχη να εκφράζουν προβληματισμό για το πόσο αδιάβλητη μπορεί να είναι η ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Στη χθεσινή συνεδρίαση οι εν λόγω ενστάσεις διατυπώθηκαν από μέλη του οργάνου, όπως ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η Όλγα Γεροβασίλη, και ο Γιάννης Ραγκούσης, αλλά δόθηκαν εγγυήσεις ότι το ηλεκτρονικό σύστημα έχει “στηθεί” με τρόπο που διασφαλίζει το αδιάβλητο.

Στο σημείο αυτό τοποθετείται η ένταση, ανάμεσα στους Κασσελάκη-Φλαμπουράρη (σ.σ. ο δεύτερος φέρεται να τον αποκάλεσε “αυταρχικό”) ωστόσο οι ψυχραιμότεροι συνέλαβαν στην εκτόνωση της.

Σύμφωνα με πολλά στελέχη, ουδείς αποχώρησε από τη συνεδρίαση, όπως γράφτηκε, μάλιστα η Κατερίνα Νοτοπούλου (η οποία φέρεται ως… αποχωρήσασα) ήταν μαζί με τον κ. Κασσελάκη στις Βρυξέλλες.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της παρουσίας του προέδρου και στελεχών στο Ευρωκοινοβούλιο, στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε για την τραγωδία στα Τέμπη, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε διαδικτυακά.

Όσο για την αναβολή των άλλων δύο εκλογικών διαδικασιών, το πρόβλημα που οδήγησε στην απόφαση αυτή αφορά την εν εξελίξει διαμόρφωση του μητρώου μελών, όπως προέκυψε από τις νέες εγγραφές που άρχισαν τον Σεπτέμβριο (με αφορμή την εκλογή νέας ηγεσίας) και συνεχίζονται.

Τελικά, η εισήγηση του κ. Κασσελάκη “υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία”, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές.

Το βασικό σημείο της εισήγησης είναι η διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών τόσο με φυσική παρουσία όσο και ψηφιακά από τα μέλη. Σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου, “το ψηφιακό αυτό βήμα φιλοδοξεί να σηματοδοτήσει την καινοτομία και τη χρήση νέων τεχνολογιών για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ιδιαίτερα στη νέα γενιά”.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι το τελευταίο διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 600 εκδηλώσεις και προσυνεδριακές συνελεύσεις σε όλη την Ελλάδα, με τους συνέδρους να εκλέγονται 17 και 18 Φλεβάρη .

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 22/2/2024 στο TAE KWO DO με ομιλία του κ. Κασσελάκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v