Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γ. Ραγκούσης: Το συνέδριο αναβλήθηκε ήδη

Παρέμβαση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.: “Η πρωτοβουλία του προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών”.

Γ. Ραγκούσης: Το συνέδριο αναβλήθηκε ήδη

Δριμεία και ευθεία κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη όχι μόνο για την επιλογή του ερωτηματολογίου στο παρά πέντε του συνεδρίου, αλλά και “για μία σειρά από λανθασμένες πρωτοβουλίες του” το τελευταίο διάστημα, έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία.

Εκτιμά δε ότι η νέα κρίση “ακύρωσε και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών”.

Αναλυτικά τόνισε:

«Υπάρχει ένας ελέφαντας μέσα στο δωμάτιο. Κι αυτός δεν είναι ούτε το ερωτηματολόγιο ούτε το συνέδριο. Είναι η συνεχής υποχώρηση της κοινωνικής και δημοσκοπικής επιρροής του κόμματος. Κι επειδή με αυτήν την επιστολή, πιθανότατα ξεκίνησε ένα πρόωρο blame game ενόψει ευρωεκλογών, θα πω καθαρά ότι για την κακή δημοσκοπική εικόνα, υπεύθυνη δεν είναι η Πολιτική Γραμματεία.

Ευθύνη έχουν μια σειρά από λανθασμένες πρωτοβουλίες που λήφθηκαν από τον πρόεδρο και τους άμεσους συνεργάτες του, ιδίως τους τελευταίους δύο μήνες.

Η Πολιτική Γραμματεία ποια ευθύνη είχε για την αρνητική δημοσιότητα που προκαλέσαμε, για παράδειγμα: με δηλώσεις περί «άρρωστης αξιωματικής αντιπολίτευσης», με το δάνειο προέδρου στο κόμμα, με την πρόταση υπουργοποίησης του Στ. Κασσελάκη, με την διαφοροποίηση βουλευτών από την κομματική γραμμή για την ισότητα στο γάμο, που τελικά εξελίχθηκε εντελώς άδικα για 34 βουλευτές μας που ανέλαβαν το πολιτικό κόστος και έμειναν πιστοί στις αρχές μας.

Συμφωνώ με το ερωτηματολόγιο και με τη δυνατότητα τα μέλη να εκφραστούν και να πουν τη γνώμη τους για σειρά θεμάτων που πρέπει να τίθενται, όμως, με το σωστό επιστημονικά τρόπο. Διαφωνώ με τον πρόεδρο που ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα των όσων απαντήσουν τα μέλη. Αυτό θα είναι βαρύτατη προσβολή στα μέλη του κόμματος που θα συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο.

Ωστόσο, το συνέδριο είναι η κορυφαία στιγμή των μελών του κόμματος. Το συνέδριο είναι ώρα των μελών. Και δυστυχώς το ερωτηματολόγιο με τα συγκεκριμένα ταυτοτικά ερωτήματα που θέτει, εκ των πραγμάτων, έληξε το συνέδριο θέσεων πριν καν αυτό ξεκινήσει.

Με άλλα λόγια το συνέδριο αναβλήθηκε ήδη. Και υπό αυτήν την έννοια η πρωτοβουλία να θέσει αυτά τα θέματα μετά το τέλος του προσυνεδριακού διαλόγου και όχι στην αρχή του, ακυρώνει την κορυφαία στιγμή των μελών. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι έχει πια νόημα να συζητάς για τα δευτερεύοντα θέματα σε ένα κόμμα που δεν ξέρεις πως ονομάζεται, που πηγαίνει κοκ. Άρα η πρωτοβουλία του προέδρου ακύρωσε το συνέδριο των μελών και μαζί και την τελευταία ευκαιρία για ανασύνταξή μας ενόψει ευρωεκλογών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v