Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: Ή μένω πρόεδρος ως τις εθνικές εκλογές ή πάμε σε εσωκομματικές κάλπες

Το δίλημμα που έθεσε στην Πολιτική Γραμματεία «κοκκινίζοντας» αμέσως το θερμόμετρο. Οι πρώτες αντιδράσεις: “ζητάς λευκή επιταγή;"

Κασσελάκης: Ή μένω πρόεδρος ως τις εθνικές εκλογές ή πάμε σε εσωκομματικές κάλπες

Με ένα βήμα μπροστά, σε σχέση με στελέχη, εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πολιτική Γραμματεία, καθώς φέρεται να έθεσε το δίλημμα: ή δεσμεύεστε ότι θα παραμείνω πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εθνικές εκλογές ή πάμε σε νέες εσωκομματικές εκλογές για εκλογή προέδρου.

Με τον τρόπο αυτό μπήκε «σφήνα» στα σενάρια που θέλουν στελέχη του κόμματος να σκέφτονται αμφισβήτησή του από το έκτακτο συνέδριο (σ.σ. που αρχίζει μεθαύριο), δηλαδή να θέσουν θέμα άρσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του. 

«Βρείτε ποιος θα είναι αντίπαλός μου και πάμε», φέρεται να είπε. 

Παρενέβη επίσης και σε ένα άλλο σενάριο, σύμφωνα με το οποίο η αμφισβήτηση του θα γίνει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, εάν το κόμμα αποσπάσει πολύ μικρό ποσοστό.

Όπως προκύπτει σαφώς, η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας πέρασε με πρωτοβουλία του Στέφανου Κασσελάκη στο θέμα της αμφισβήτησής του, οπότε αναμένεται η στάση των μελών του οργάνου.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, υπήρξαν αντιδράσεις σύμφωνα με τις οποίες το αίτημά του να υπάρξει δέσμευση ότι θα παραμείνει πρόεδρος μέχρι τις εθνικές εκλογές “ισοδυναμεί με λευκή επιταγή”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v