Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Αύξηση τελών στη Μαρίνα Αλίμου 300% σε τρία έτη

Σε «αδιέξοδο» επαγγελματικά τουριστικά σκάφη. «Παρά τις εξοντωτικές αυξήσεις δεν υφίσταται η παραμικρή ανταποδοτικότητα. Ακόμα και η συμβατική υποχρέωση του παραχωρησιούχου για αναβάθμιση της μαρίνας παραμένει κενό γράμμα», αναφέρει ερώτηση στη Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Αύξηση τελών στη Μαρίνα Αλίμου 300% σε τρία έτη

Κοινοβουλευτική ερώτηση-αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ναυτιλίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, σχετικά με τις εξωπραγματικές αυξήσεις στο κόστος ελλιμενισμού στη Μαρίνα Αλίμου κατά 300% μέσα σε τρία χρόνια, κατέθεσαν η βουλευτής Κοζάνης και τομεάρχης Τουρισμού Βέττα Καλλιόπη και ο βουλευτής Κέρκυρας και τομεάρχης Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αυλωνίτης Αλέξανδρος.

Η ερώτηση βασίζεται στην κοινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ) και της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ), οι οποίοι δικαίως διαμαρτύρονται για την τρίτη κατά σειρά εξωφρενική αύξηση των τελών ελλιμενισμού που επέβαλε η παραχωρησιούχος εταιρεία, με αποτέλεσμα σήμερα τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη να εξωθούνται με βίαιο τρόπο σε έξοδο από τη μαρίνα ή ακόμη και σε κλείσιμο των επιχειρήσεών τους, παρά την αναπτυξιακή δυναμική του κλάδου και τη συμβολή του στην αύξηση του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, παρά τις εξοντωτικές αυξήσεις δεν υφίσταται η παραμικρή ανταποδοτικότητα σε επίπεδο παροχών εδώ και τρία χρόνια ενώ ακόμα και η συμβατική υποχρέωση του παραχωρησιούχου για αναβάθμιση της μαρίνας παραμένει κενό γράμμα.

Επομένως οι συναρμόδιοι υπουργοί καλούνται να απαντήσουν πώς θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, καθώς δεν υπάρχει καμία μέριμνα, ούτε για τη δημιουργία μαρίνας για τα επαγγελματικά σκάφη, ούτε για την επιβίωση των σκαφών που «εκδιώκονται» από τη Μαρίνα Αλίμου, λόγω της αιφνίδιας και υπερβολικής αύξησης του κόστους. Κυρίως όμως, δεν διαφαίνεται η κυβερνητική βούληση ώστε να βρεθεί μια μακροπρόθεσμη και βιώσιμη λύση για τα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v