Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους κατά του ΠΑΣΟΚ

Η μάχη των μεταρρυθμίσεων και ο χώρος του κέντρου. Προσωπική επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη. Τα πρώτα σχόλια γαλάζιων στελεχών για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί η κυβέρνηση ανεβάζει τους τόνους κατά του ΠΑΣΟΚ

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν στην κυβέρνηση τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, που κυριαρχούν στην πολιτική επικαιρότητα, χωρίς πάντως να παίρνουν επισήμως θέση.

«Δεν σχολιάζουμε τα εσωκομματικά ζητήματα άλλων κομμάτων», αναφέρουν στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο από την κυβερνώσα παράταξη επισημαίνουν ότι «η σημερινή κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι απότοκο του πολιτικού αδιεξόδου που ξεκίνησε επί ημερών Τσίπρα και οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική συντριβή και τον ίδιο σε παραίτηση. Πολιτικό αδιέξοδο που συνεχίζεται και επί ημερών Κασσελάκη».

Την ίδια ώρα, σκληρή κριτική ασκείται σε κάθε ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο αυτή τη στιγμή φέρεται -βάσει των δημοσκοπήσεων- να υπερτερεί στη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να αποκρούσουν τις προσπάθειες του κόμματος του Νίκου Ανδρουλάκη να κερδίσει χώρο στο κέντρο, όπου μέχρι στιγμής η ΝΔ είναι η απόλυτα κυρίαρχη. Και η αιχμή του δόρατος για να το «κτυπήσουν» είναι το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων.

Έτσι, πριν από λίγες μέρες, μετά την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια, κυβερνητικοί κύκλοι διαπίστωναν ότι «από τη ΝΔ ψήφισε το 68% και από το ΠΑΣΟΚ το 66%! Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που διεκδικεί τα πρωτεία στο μεταρρυθμιστικό κέντρο είχε λιγότερο ποσοστό στα ‘’ναι’’ από τη ΝΔ», σημείωναν.

Χθες, η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, αποτέλεσε μια ακόμα καλή αφορμή για το Μέγαρο Μαξίμου να επιτεθεί στην Χαριλάου Τρικούπη και προσωπικά στον κ. Ανδρουλάκη.

«Ίσως είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι στα λόγια προοδευτικός, στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Όπως επισήμανε, «είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που κάποιος, επειδή δεν θέλει κάτι, ψάχνει να βρει τη μία μετά την άλλη, τις πιο ‘’ασόβαρες’’ θεωρώ, δικαιολογίες για να μην υπερψηφίσει ένα εμβληματικό νομοσχέδιο».

Αξιόπιστη αντιπολίτευση

Το ΠΑΣΟΚ, λένε στην κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αποτελέσει μία αξιόπιστη αντιπολίτευση για τον τόπο και μια σοβαρή εναλλακτική του προοδευτικού χώρου, αλλά είναι «μία από τα ίδια. Ένα κράμα παθογενειών όλων όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια στη μεταπολιτευτική Ελλάδα, μια στείρα αντιπολίτευση που δυστυχώς επιμένει».

Ταυτόχρονα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, πυρά κατά του ΠΑΣΟΚ εκτόξευε και ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης: «Λέει ‘’ναι, όχι, ίσως αλλά’’… Να τοποθετηθεί σε ένα ξεκάθαρο ερώτημα: τα Ελληνόπουλα πηγαίνουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, παίρνουν πτυχία έρχονται με τα πτυχία τους εδώ κι είναι πλήρως αναγνωρισμένα με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα… Τι μάς λέει ο Ανδρουλάκης και σύμπασα Αριστερά να πηγαίνουν οι νέοι σε Βρυξέλλες, Λευκωσία Σοφία, αλλά στην Αθήνα να μη πηγαίνουν σε παραρτήματα αλλοδαπών πανεπιστημίων στην Ελλάδα; Υπάρχουν καμιά λογική σε αυτό;», αναρωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας.

Όπως σημειώνουν στην κυβέρνηση, όσα ζητά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μέσα από τη χθεσινή του συνέντευξη, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο, το οποίο «απέρριψε πριν καν αυτό κατατεθεί στη Βουλή και το διαβάσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v