Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης: Δεν γίνεται να μην πάμε σε εσωκομματικές εκλογές

«Κάποιοι θέλουν εγώ να τρέχω ανά την Ελλάδα κι εκείνοι να βγαίνουν στα κανάλια να κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εχετε 1.000 δίκια να μη θέλετε εκλογές αλλά δεν γίνεται». Ζητά εκλογές 10 Μάρτη και άμεσες καταστατικές αλλαγές.

Κασσελάκης: Δεν γίνεται να μην πάμε σε εσωκομματικές εκλογές

«Σύντροφοι και φίλοι, εγώ σας αγαπάω εξίσου και περισσότερο, ξέρετε ότι δεν θα σας προδώσω ποτέ», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας πριν τις κρίσιμες ψηφοφορίες του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε στο ή όλα ή τίποτα», συνέχισε. «Από χθες σύντροφοι που νοιάζονται ανιδιοτελώς μαζεύουν υπογραφές για τη μη διενέργεια εκλογής προέδρου. Σύνεδρος δακρύζοντας μου ζήτησε να μην πάμε σε εκλογή προέδρου, να προστατεύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και ράγισε την καρδιά μου. Βουλευτές και στελέχη που επίσης πονούν τον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν χρειάζονται εκλογές, έχουμε πρόεδρο τον εμπιστευόμαστε και προχωράμε».

«Σας ευχαριστώ μέσα από τη ραγισμένη καρδιά μου. Επιτρέψτε μου όμως με ταπεινοφροσύνη να σας εξηγήσω γιατί αυτό δεν γίνεται», συνέχισε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης θύμισε την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για εσωκομματικές εκλογές και τη χθεσινή ομιλία της Ολγας Γεροβασίλη που δήλωσε «παρούσα».

«Θέλω να ξέρετε ότι θα σεβαστώ ό,τι αποφασίσετε, αλλά την αλήθεια μου θα την πω. Σας καλώ να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε απέναντί μας. Ο ιστορικός ηγέτης, αν και από μακριά, ζητά εκλογές, η Ολγα Γεροβασίλη θέτει υποψηφιότητα. Πώς γίνεται να το ζητά ο νυν πρόεδρος, ο τέως πρόεδρος και να υπάρχει υποψηφιότητα κι εγώ να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες; Θα ήταν σαν να κρύβομαι πίσω από μια απόφαση μη εκλογών για να κρατήσω τη θέση μου, σαν να δίνω τροφή στην εσωστρέφεια».

«Πώς μπορώ να βγω από το συνέδριο σήμερα κομμένος κομματάκια; Την Πέμπτη μπήκα ως ο πρόεδρος που δεν του επιτρέπουν να ρωτά τα μέλη του κόμματος. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή όταν ο ιστορικός ηγέτης λέει ότι πρέπει να γίνουν εκλογές;» πρόσθεσε.

«Λέτε βαρεθήκαμε τις εκλογές, αυτή τη δουλειά θα κάνουμε. Εχετε 1.000 δίκια. Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Αν χρειάζεται να φωνάξουμε δυο φορές για να μας ακούσουν αυτοί που δεν ακούν, θα φωνάξουμε δυο φορές, γιατί τη δεύτερη φορά είναι αλλιώς».

Τη δεύτερη φορά βγαίνεις αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία, τόνισε.

«Κάποιοι έχουν ένα χρονοδιάγραμμα, λένε εκλογές σε ένα μήνα όπως ορίζει το καταστατικό, αν και γνωρίζουν ότι μπορεί να αποφασίσει το Συνέδριο και ότι το καταστατικό ορίζει πως μπορούν να επισπευστούν οι διαδικασίες. Η Ολγα Γεροβασίλη είναι γνωστή στο πανελλήνιο».

Ο Στέφανος Κασσελάκης θύμισε ότι έρχονται δυο τριήμερα τον Μάρτιο και υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί η χώρα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. «Πάνω από ένα μήνα διαφωνούντες θα είναι στα κανάλια για να μη μείνει τίποτα όρθιο. Μετά Πάσχα, ευρωεκλογές και σίγουρη αποτυχία». 

«Κάποιοι θέλουν εγώ να τρέχω ανά την Ελλάδα και εκείνοι να βγαίνουν στα κανάλια και να κονταίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ» (Στο σημείο αυτό πολλοί σύνεδροι σηκώθηκαν όρθιοι και χειροκρότησαν και ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε να κοιτάξουν όλοι ποιοι χειροκροτούν). 

«Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία στις ευρωεκλογές για να πάμε σε νέο ρινγκ. Τι κάνουμε εμείς απέναντι σ' αυτούς τους λίγους που κάθονται σε μερικές από τις πρώτες σειρές και έχουν σταυρώσει τα χέρια που κάνουν τους ταγούς και τους καθοδηγητές και δεν ακούν εσάς στη γαλαρία;»  

«Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί που ήρθαμε απ' όλη την Ελλάδα απέναντι στους λίγους που ήρθαν εδώ περνώντας από διαδρόμους, γεύματα και ναι, μυστικούς δείπνους; Τι κάνουμε όταν κάποιοι παίζουν σκάκι στην πλάτη μας; Να σας πω τι κάνουμε: στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, ούτε στην εσωκομματική δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα. Κάντε την καρδιά σας πέτρα, κάντε ένα κουράγιο ακόμα και δώστε καθαρή λύση. Εκλογές στις 10 Μαρτίου για να έχουμε χρόνο για τις ευρωεκλογές και ανοιχτό ορίζοντα για τις εθνικές εκλογές, και προχωράμε σε άμεσες καταστατικές αλλαγές».

«Αυτό θα δώσει το μέλλον στο κόμμα. Πρόεδρος που θα πάει από την εσωκομματική σύγκρουση κατευθείαν στις ευρωεκλογές δεν μπορώ να γίνω. Πρόεδρος υπό προθεσμία που θα του βάλουν την κλεψύδρα δεν μπορώ να γίνω. Μπορώ όμως να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών. Με ξεκάθαρη εντολή να μετασχηματίσω τον ΣΥΡΙΖΑ. Να τραντάξω τα οφίτσια και να φέρω την αναγκαία δομική διεύρυνση, ώστε το κόμμα έμπρακτα να γίνει η μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία που θα κερδίσει τη Δεξιά του Κ. Μητσοτάκη».

«Αυτό τον ορίζοντα των εθνικών εκλογών ζητώ. Αν εκλεγεί η Ολγα Γεροβασίλη, να ξέρετε ότι θα ζητήσω να της δώσετε αυτή την εξουσιοδότηση 10 φορές πιο δυνατά. Για να έχει ο πρόεδρος χρόνο, και ο λαός χρόνο και να μετρήσει αντίστροφα ο χρόνος για το τζάκι του Κ. Μητσοτάκη και όχι για μας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v