Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυμα στήριξης της Ουκρανίας από Μητσοτάκη στο Παρίσι

Τι θα πει ο πρωθυπουργός στη Διάσκεψη που συγκάλεσε ο Εμ. Μακρόν. Τι θα αναφέρει για την Ευρώπη και για την εφαρμογή των κυρώσεων.

Μήνυμα στήριξης της Ουκρανίας από Μητσοτάκη στο Παρίσι

Στο Παρίσι βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα του Εμανουέλ Μακρόν (όπως και σε άλλους 16 ηγέτες), προκειμένου να συμμετάσχουν σε Διάσκεψη για το θέμα της Ουκρανίας και τις εναλλακτικές επιλογές στήριξης της χώρας.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αναμένεται να τονίσει ότι «η Ελλάδα στήριξε την Ουκρανία από την πρώτη στιγμή. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας».

Παράλληλα, θα υπογραμμίσει την ανάγκη η Ευρώπη «να είναι ενωμένη και έτοιμη να απαντήσει στις προκλήσεις», αλλά και «να δει αυτή την πρόκληση και ως πρόκληση για την στρατηγική αυτονομία της. Πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί στο μέλλον είναι και ο καλύτερος συντονισμός προς όφελος της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας».

Ήδη, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, έχει αποφασιστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η στήριξη της Ουκρανίας με 50 δις ευρώ. Αυτό που έχει σημασία τώρα, θα πει ο κ. Μητσοτάκης, «είναι να διασφαλίσουμε ότι η στήριξη αυτή θα είναι αποτελεσματική. Όπως θα πρέπει να διασφαλίσουμε και την εφαρμογή των κυρώσεων».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v