Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μητσοτάκης για Τέμπη: Συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες

«Η κομματική εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας είναι εξοργιστική», είπε ο πρωθυπουργός. «Ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να της έχουμε εμπιστοσύνη».

Μητσοτάκης για Τέμπη: Συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνιες παθογένειες

«Δεν υπήρξε για εμένα πιο δύσκολη στιγμή από τα Τέμπη, για λόγους που όλοι σας μπορείτε να αντιληφθείτε. Και γιατί εκεί συσσωρεύτηκαν ίσως όλες οι κακές πτυχές του τρόπου λειτουργίας του κράτους και των αντιλήψεων». Αυτό ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συζήτηση με τον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά και τον Καθηγητή Κώστα Κωστή, στο πλαίσιο συνεδρίου με θέμα «Μεταπολίτευση. 50 χρόνια μετά».

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, «τις τελικές απαντήσεις μπορεί να τις δώσει μόνο η δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που το ζήτημα αυτό μπαίνει στη μυλόπετρα της αντιπαράθεσης, μόνο η δικαιοσύνη μπορεί να δώσει την απάντηση… Χρειάζεται χρόνος για να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «και η δικαιοσύνη έχει μια βαριά ευθύνη και πιστεύω ότι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ακόμα και αν χρειάζεται να πάρει λίγο παραπάνω χρόνο, για να απαντηθούν οι φήμες που κυκλοφορούν. Που μπορεί να είναι τοξικές και διαβρωτικές και να μην πιστεύει στο τέλος κανείς τίποτα. Πρέπει να διαλυθεί η φήμη από την αλήθεια».

Εκείνο το βράδυ, είπε ο πρωθυπουργός, «συγκρούστηκαν ανθρώπινα λάθη με χρόνια παθογένειες της δημόσιας διοίκησης που όλοι γνωρίζαμε ότι ήταν το πιο προβληματικό κομμάτι των ελληνικών δημόσιων οργανισμών. Δεν θα ήταν πρέπον να πω κάτι περισσότερο, όσο είναι ανοιχτή η έρευνα της δικαιοσύνης για την υπόθεση. Να σκύψουμε το κεφάλι με σεβασμό απέναντι στον πόνο των ανθρώπων που δεν ξαναείδαν ποτέ τα παιδιά τους. Και αυτό είναι πολύ βαρύ για να το προσπεράσει κανείς και να μην προσπαθήσει κανείς να συντονιστεί με αυτόν τον πόνο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «η κομματική εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας είναι εξοργιστική. Λυπάμαι που θα το πω έτσι. Είχαμε και άλλες τραγωδίες με νεκρούς, με ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Δεν διανοήθηκα ποτέ να τις εργαλειοποιήσω ποτέ με αυτόν τον τρόπο για οποιαδήποτε πρόσκαιρα κομματικά οφέλη. Οπότε, ας πάρουμε όλοι μια απόσταση από τα τεκταινόμενα, ας αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να της έχουμε εμπιστοσύνη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v