Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την ανατροπή στις ευρωεκλογές

Σε δύο εβδομάδες θα παρουσιαστεί στον στρατό για τη σύντομη θητεία του, ως απόδημου. Τι είπε για τον Α. Τσίπρα, τον Π. Πολάκη και τα «τζάκια Μητσοτάκη-Καραμανλή».

Στέφανος Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την ανατροπή στις ευρωεκλογές

Έτοιμος να παρουσιαστεί σε 15 ημέρες στον στρατό, στη Θήβα ή στη Σπάρτη, για να εκτίσει τη θητεία του, δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Στο χακί βεβαίως θα ντυθεί μόνο για άλλες δύο εβδομάδες, καθώς αυτό ορίζει ο νόμος για τους απόδημους οι οποίοι επιστρέφουν στη χώρα, αλλά έστω και γι' αυτό το μικρό χρονικό διάστημα δήλωσε πως δεν θα ζητήσει ειδική μεταχείριση.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 (στη lifestyle εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα), ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε ότι επέστρεψε στην Ελλάδα για να μείνει και επέμεινε ιδιαίτερα στον στόχο του «ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την ανατροπή στις ευρωεκλογές».

Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε εμπλοκή στην υποψηφιότητά του για την προεδρία του κόμματος, πέρυσι το καλοκαίρι, ενώ εξήγησε ότι αρχικά ήρθε στη χώρα για να βοηθήσει «από την ένατη τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας» την εκλογική μάχη του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε μάλιστα μεγάλη τιμή την επιλογή του κ. Τσίπρα να τον εντάξει στην εκλογική επιτροπή, μεταξύ της αναμέτρησης Μαΐου και Ιουνίου, ενώ από αυτή τη θέση, όπως είπε, γύρισε όλη τη χώρα είτε με τον τότε πρόεδρο είτε με άλλα στελέχη.

«Δεν ισχύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας μού έδωσε μηχανισμό. Μου έδωσε συμβουλές πριν την ανακοίνωσή μου (σ.σ. για την υποψηφιότητα) αλλά όχι μετά και δεν με βοήθησε να εκλεγώ», σημείωσε.

Για την παρέμβαση του κ. Τσίπρα λίγο πριν αρχίσει το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να επισημάνει την απουσία του από τις τετραήμερες εργασίες.

«Πιστεύω ότι ο Αλέξης έπρεπε να έρθει στο συνέδριο, πληγώθηκε πολύς κόσμος. Δεν με πλήγωσε που δεν ήρθε, είμαι σκληρό καρύδι, δεν είμαι συναισθηματικός. Έχω σκοπό να υπηρετήσω την κοινωνία. Μπορεί κάποιος να με μαχαιρώσει πισώπλατα, είμαι έτοιμος. Η εικόνα μου μπορεί να είναι πιο αστική αλλά η ψυχή μετράει», είπε.

Τα λόγια του για τον Παύλο Πολάκη δείχνουν ότι γεφυρώνεται η απόσταση μεταξύ τους, που βάθυνε μετά την επιλογή του βουλευτή να απόσχει από την ψηφοφορία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.
«Έχουμε άλλο στυλ, αλλά ο Παύλος είναι ένας έντιμος άνθρωπος, έχει κάνει πολλή δουλειά στη διαφάνεια και στην υγεία», εξήγησε. Και περιορίστηκε στην άποψη ότι ήταν λάθος η αποχή του στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, προσθέτοντας, «ο νομός Χανίων είναι υπέρ της ισότητας στον γάμο».

Για τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά απάντησε πως θα μετέχει στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των ευρω-υποψηφίων.

Ο κ. Κασσελάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, εστιάζοντας στην επιχειρούμενη συγκάλυψη.

«Πιστεύω ότι παίζουν πολλά οικονομικά συμφέροντα πίσω από τον σιδηρόδρομο και εξαιτίας αυτών των συμφερόντων έγινε συγκάλυψη», είπε, αναφερόμενος στο μπάζωμα του σημείου που έγινε η σύγκρουση.
«Δέκα μήνες μετά, να βρίσκουν μόνοι τους οι συγγενείς οστά των ανθρώπων τους; Έχουν απέναντί τους ένα κράτος ατιμωρησίας», τόνισε.

Για να καταλήξει με νόημα: «Για ποιον λόγο το “τζάκι” Μητσοτάκη προστατεύει το “τζάκι” Καραμανλή;» διερωτήθηκε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απαιτώντας να γίνει προανακριτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v