Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην καθημερινότητα του πολίτη επικεντρώνεται η κυβερνητική ατζέντα

Η ασφάλεια, τα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι. Προσλήψεις στο ΕΣΥ και καταγγελίες που διερευνώνται. Κορυφαίο πρόβλημα εξακολουθεί η ακρίβεια.

Στην καθημερινότητα του πολίτη επικεντρώνεται η κυβερνητική ατζέντα

Να επικεντρωθεί σε θέματα καθημερινότητας και σε πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του πολίτη επιδιώκει η κυβέρνηση. Κατά τη χθεσινή ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Facebook με τον εβδομαδιαίο απολογισμό των κυβερνητικών πεπραγμένων, αποτυπώνεται η συγκεκριμένη πρόθεση, με έμφαση να δίνει, για παράδειγμα, στην ενίσχυση του αισθήματος της δημόσιας ασφάλειας. 

Ο πρωθυπουργός απένειμε συγχαρητήρια στην Αντιτρομοκρατική για τις τελευταίες συλλήψεις, ενώ εστίασε και στις 1.213  προσλήψεις για τη στελέχωση της Δημοτικής Αστυνομίας, για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια. «Η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας -με πράξεις- είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης καθώς αποτελεί θεμελιώδες αγαθό άρρηκτα συνδεδεμένο με τη σταθερότητα, με την κοινωνική ειρήνη, την ανάπτυξη, το δικαίωμα στην προκοπή και την ευημερία της κοινωνίας μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στη διευκόλυνση της κίνησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ως κίνητρο και για τη μη χρήση του ΙΧ τουλάχιστον στο κέντρο της πόλης, στο άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τις δηλώσεις των συνταξιούχων που εργάζονται, καθώς και στις προσλήψεις στο χώρο της υγείας, 2.145 νοσηλευτών και 704 ειδικευμένων ιατρών.

Πάντως, στο θέμα της δημόσιας υγείας ένα νέο πρόβλημα προέκυψε χθες, με ανάρτηση - καταγγελία του διευθυντή της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του Θεαγένειου, Δημήτρη Τζιλβέ και φωτογραφία ενός άνδρα ασθενή, ξαπλωμένου σε καρέκλες του νοσοκομείου. Με παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε γνωστό πως διέταξε επείγουσα ΕΔΕ, καθώς -όπως τόνισε- υπήρχαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια εκείνη την στιγμή. «Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια κατά του ΕΣΥ, ταλαιπωρώντας τους ασθενείς. Πρόκειται περί ντροπής. Ο υπεύθυνος θα τιμωρηθεί παραδειγματικά», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας. 

«Δεν υπάρχει εύκολη συνταγή»

Σε δυσεπίλυτη εξίσωση έχει εξελιχθεί, εξάλλου, το πρόβλημα της ακρίβειας. Στο Μέγαρο Μαξίμου, την αναγνωρίζουν ως «το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα για τους πολίτες» και ομολογούν ότι «δεν υπάρχει εύκολη συνταγή».

Από την περασμένη Παρασκευή τέθηκαν σε εφαρμογή και τα επιπλέον μέτρα για την αναχαίτιση των υψηλών τιμών, σε κατηγορίες προϊόντων, όπως τα καθαριστικά σπιτιού, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες και άλλα βασικά προϊόντα για τα νοικοκυριά. Τα πρώτα μηνύματα, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ενθαρρυντικά, καθώς καταγράφεται μείωση των αρχικών τιμών σε παραπάνω από 4.000 προϊόντα. «Η μάχη με την ακρίβεια δεν θα σταματήσει εδώ, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις στους μηχανισμούς διαμόρφωσης των τιμών και εντείνοντας τους ελέγχους στην αγορά πάντα προς όφελος του καταναλωτή και του ανταγωνισμού», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αυτό που λένε στην κυβέρνηση είναι ότι το μεγάλο τους στοίχημα είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, με αύξηση των μισθών και των συντάξεων, αλλά και με ειδικά επιδόματα στις ευάλωτες κατηγορίες. «Προσπαθούμε, παίρνουμε μέτρα και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι ώστε ο πολίτης να δει στο τέλος ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται», δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να κορυφωθεί και η αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση με αφορμή το νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια, το οποίο θα ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Παρασκευή. Επί του θέματος, θα τοποθετηθεί και ο κ. Μητσοτάκης, προκειμένου να υπερασπιστεί την εμβληματική -όπως υποστηρίζει- αυτή μεταρρύθμιση που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνησή του. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v