«Ακάλυπτη» από Μαξίμου η Αν. Ασημακοπούλου, έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Τι απάντησε ο Παύλος Μαρινάκης για το θέμα των e-mail. «Κυνική η παραδοχή από τον Κώστα Αρβανίτη για την έκθεση του ευρωκοινοβουλίου». «Ο κ. Τσίπρας είπε mea culpa. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

«Ακάλυπτη» από Μαξίμου η Αν. Ασημακοπούλου, έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Διακριτικές αποστάσεις από την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Άννα Ασημακοπούλου, κράτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, όσον αφορά τις καταγγελίες για χρήση e-mail πολιτών για προώθηση της υποψηφιότητάς της, εν αγνοία τους.

Ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε στην απάντηση που έδωσε νωρίτερα ο γ.γ. του υπουργείου Εσωτερικών Νάσος Μπαλέρμπας ότι το υπουργείο δεν παρέχει e-mail σε υποψηφίους. «Διετάχθη σχετική έρευνα από την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η κ. Ασημακοπούλου έχει απαντήσει με μια σειρά από δικές της ανακοινώσεις και απαντήσεις. Αυτό το οποίο λέει το αρμόδιο υπουργείο είναι ότι δεν έχει δοθεί κάτι, ούτε έχει γίνει κάποια παραβίαση της νομοθεσίας. Η κυβέρνηση απαντάει με βάση το τι προβλέπεται, δεν είμαστε εκπρόσωποι των ευρωβουλευτών. Σε κάθε περίπτωση, όταν γίνεται μια τέτοια καταγγελία, ερευνάται». Πάντως, γενικότερα μίλησε θετικά για την κυρία Ασημακοπούλου: «Είναι μια ευρωβουλευτής που έχει δώσει πάρα πολλές μάχες για τη χώρα της, απέναντι στο κύμα των fake news κατά της Ελλάδας», σημείωσε.

Ο κ. Μαρινάκης άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στο συγκεκριμένο θέμα: «Ο κλασικός ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εργαλειοποιήσει οποιοδήποτε ζήτημα για να διακυβευτεί μια διαδικασία πολύ σημαντική για τη χώρα μας. Η επιστολική ψήφος, μια ιστορική τομή. Το ζήτημα που ανέκυψε προφανώς δεν έχει καμία σχέση με το αδιάβλητο της επιστολικής ψήφου, πραγματικά είναι κρίμα να θέτουν κάποιοι σε αμφισβήτηση μια κορυφαία τέτοια διαδικασία. Χωρίς λόγο, τίθεται σε αμφισβήτηση η διαδικασία».

Κληθείς να σχολιάσει την παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι συνέβαλε στη σύνταξη του ψηφίσματος του ευρωκοινοβουλίου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε:

«Είναι μια κυνική παραδοχή από τον κ. Αρβανίτη, κάτι που το λέγαμε, φαινόταν, βοούσε, αλλά ο κ. Αρβανίτης, περήφανος κιόλας, το παραδέχθηκε. Ήταν και ο εμπνευστής του άρθρου που ζητούσε την περικοπή χρηματοδότησης για την Ελλάδα, κάτι που προφανώς δεν θα συμβεί. Δηλαδή Έλληνας ευρωβουλευτής που εξελέγη με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών συκοφαντεί τη χώρα του και ζητά από συναδέλφους τους να μπλοκάρουν χρήματα για την Ελλάδα. Άλλο ένα επεισόδιο του τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας».

Σχετικά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, μέσω του συνεδρίου της «Καθημερινής», ο κ. Μαρινάκης τόνισε: «Ο πρώην πρωθυπουργός είπε mea culpa. Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ποτέ και οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ. Αυτοί που κουνάνε το δάχτυλο για το Κράτος Δικαίου βαφτίζουν ως αστοχίες δύο κορυφαία ζητήματα (Novartis, τηλεοπτικές άδειες) που έπληξαν το Κράτος Δικαίου στη χώρα μας και ο κάθε Αρβανίτης τότε δεν μίλησε. Έχει συμβεί κάτι τέτοιο επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη;».

Για το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε: «Το να χτίζεται ένα αφήγημα περί κουκουλώματος ή τσιμεντώματος και απόκρυψης στοιχείων, δεν ευσταθεί. Ο κ. Τριαντόπουλος απάντησε ότι δεν έδωσε εκείνος εντολή ούτε άλλο κυβερνητικό στέλεχος έδωσε εντολή, αλλά ήταν μια επιχειρησιακή διαδικασία που κρίθηκε απαραίτητη για πάρα πολύ δύσκολες επιχειρησιακές ανάγκες. Πολλά κτίζονται πάνω στην προσπάθεια ορισμένων να εργαλειοποιήσουν τον πόνο των συγγενών».

Παράλληλα, αναφορικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» που εμπλέκει τον αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαθανάση στην υπόθεση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Το δημοσίευμα στερείται οποιασδήποτε λογικής. Αυτόν που δήθεν ήθελε να συγκαλύψει ο κ. Παπαθανάσης, τον κ. Τριαντόπουλο, δεν συμμετείχε καν σε αυτές τις συσκέψεις. Αν δει κανείς τις αποφάσεις, η δεύτερη είναι ακριβώς ίδια με την πρώτη, απλά εντάσσει και το αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας για χρηματοδότηση του έργου».

Ο κ. Μαρινάκης έκανε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ξεχωριστές, διαδοχικές συναντήσεις, τόσο με αγρότες της Θεσσαλίας όσο και με εκπροσώπους της περιοχής, όπως περιφερειάρχες και άλλους φορείς, την άλλη Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v