Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποια είναι τα «κλεισμένα» ονόματα για τη γαλάζια ευρωλίστα

Θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό εντός του Απριλίου, μετά το συνέδριο. Τα προσυνέδρια και οι περιοδείες σε όλη τη χώρα. Μήνυμα Μητσοτάκη ότι «το κοντέρ μηδενίζει ξανά».

Ποια είναι τα «κλεισμένα» ονόματα για τη γαλάζια ευρωλίστα

Σε έναν και πλέον μήνα, εντός του Απριλίου και αμέσως μετά το τακτικό συνέδριο θέσεων και αρχών της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, θα ανακοινώσει τα 42 ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών της ΝΔ για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Ήδη, πάντως, οι συναντήσεις του ίδιου του πρωθυπουργού και συνεργατών του με «κλεισμένες» υποψηφιότητες, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, κάτι που συμβαίνει και με την αξιολόγηση διαφόρων προτάσεων που έχουν πέσει στο τραπέζι, αλλά ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί.

Σιγά σιγά πάντως το παζλ αρχίζει να συμπληρώνεται και χθες έγιναν γνωστά -έστω ατύπως- τέσσερα ακόμα πρόσωπα που θα είναι υποψήφιοι για να εκπροσωπήσουν τη χώρα σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. Πρόκειται για τον πρόεδρο Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ, Μιχάλη Αγγελόπουλο, τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Ολυμπιονίκη, Βούλα Πατουλίδου και τον αναπληρωτή καθηγητή στο Δημοκρίτειο, Σωτήρη Σέρμπο (πρώην σύμβουλο επί διπλωματικών ζητημάτων του Νίκου Ανδρουλάκη).

Αυτά τα ονόματα ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά άλλων που φέρονται να έχουν «κλείσει» για το γαλάζιο (ευρω)ψηφοδέλτιο. Ανάμεσά τους, ενός ακόμα Ολυμπιονίκη, του Πύρρου Δήμα, του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ∆ηµήτρη Τσιόδρα, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, της πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, Εύης Χριστοφιλοπούλου και του δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά.

Επίσης, έντονα ακούγονται ως πιθανοί υποψήφιοι η πρώην γαλάζια βουλευτής, Νόνη Δούνια, ο οδοντίατρος Μίλτος Μητσιάς, γιος του τραγουδιστή Μανώλη Μητσιά, ο αστυνομικός - συνδικαλιστής Γιώργος Καλλιακμάνης, ο παραολυµπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης, ο καθηγητής Ναπολέων Μαραβέγιας που ήταν υποψήφιος βουλευτής Κεφαλονιάς στις περσινές εθνικές εκλογές και ο πρώην Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ανεβάζει στροφές

Άγνωστο είναι προς το παρόν αν θα διεκδικήσουν την επανεκλογή τους όλοι οι νυν ευρωβουλευτές της ΝΔ ή κάποιοι εξ αυτών, με την τελική απόφαση να λαμβάνει άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που την περασμένη Παρασκευή συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Την ίδια ώρα ο κομματικός μηχανισμός ανεβάζει στροφές, οι συσκέψεις στην Πειραιώς πληθαίνουν και οι προετοιμασίες για τις προσυνεδριακές διαδικασίες καλά κρατούν. Την  προσεχή Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί το πρώτο προσυνέδριο στη Θεσσαλονίκη με κεντρικό ομιλητή τον πρωθυπουργό, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σειρά περιοδειών σε όλη τη χώρα.    

«Ξεχάστε το 41% της εμπιστοσύνης και της ευθύνης, το κοντέρ μηδενίζει ξανά. Και αυτές οι κάλπες θα είναι άδειες, αλλά θα πρέπει να γεμίσουν πάλι με πολλά γαλάζια ψηφοδέλτια. Και έτσι θα γίνει, επικυρώνοντας ότι μία είναι η παράταξη που ξέρει και μπορεί να φέρνει χειροπιαστά αποτελέσματα προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης, με πολιτική σταθερότητα μέσα στα όριά της και με ασφάλεια έξω από αυτά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στη Συνδιάσκεψη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ  και έκανε λόγο για το «ιδιαίτερο βάρος» που έχουν οι ευρωεκλογές για τους νεοδημοκράτες: «Συμπίπτουν με τον μισό αιώνα της Γ΄ Δημοκρατίας και με τα 50 χρόνια ζωής και πολιτικής δράσης της Νέας Δημοκρατίας, της μεγάλης πολιτικής μας οικογένειας που ιδρύθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή».

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη κεντρική εθνική πολιτική μάχη μετά τις εθνικές εκλογές. «Για τα άλλα κόμματα μπορεί τα ποσοστά να σημαίνουν απλά εσωτερικές ανακατατάξεις στην ‘’επετηρίδα’’ της αντιπολίτευσης. Όμως για την πατρίδα οι εκλογές αυτές θα έχουν πολύ πιο σημαντικό αποτύπωμα», σημειώνει ο πρωθυπουργός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v