Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κασσελάκης για νόμο αιγιαλού: Όχι Μητσοτάκης, σε θάλασσες και ακτές

«Μη μασάτε με τα ψέματα του πρωθυπουργού. Και να θυμάστε: Όχι fake news», γράφει σε νέα ανάρτηση στο tik tok ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε βίντεο του Κ. Μητσοτάκη, στο οποίο λέει ότι «βάζει σε τάξη τις παραλίες μας» ο νέο νόμος.

Κασσελάκης για νόμο αιγιαλού: Όχι Μητσοτάκης, σε θάλασσες και ακτές

Με ένα βίντεο στο tik tok απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτηση του πρωθυπουργού πριν λίγες ημέρες για τον νέο νόμο που αφορά την παραχώρηση και αξιοποίηση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας

«Για να αποφύγει την κατακραυγή και τις βαριές ευθύνες για την κοιλάδα των Τεμπών, ο πρωθυπουργός πήγε θάλασσα», αναφέρει αρχικά στο νέο του βίντεο ο κ. Κασσελάκης, φιλοξενώντας απόσπασμα από το αντίστοιχο του Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο λέει ότι «βάζει σε τάξη τις παραλίες μας» το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.

«Όμως είναι όντως έτσι τα πράγματα;», αναρωτιέται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Δεν θα σας πω τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ίδια η WWF το παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση. Η WWF χαρακτηρίζει τον καινούριο νόμο «νόμο καταστροφής των ακτών» γιατί συρρικνώνει τον δημόσιο κοινόχρηστο χώρο των ακτών μας, δεν παρέχει εχέγγυα προστασίας των ευαίσθητων οικοσυστημάτων ενώ καταργεί ακόμα και την ισχνή αδόμητη ζώνη των 30 μέτρων από την ακτή.

Στο βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο νέος νόμος, εκτός των άλλων, διασφαλίζει «ελεύθερη πρόσβαση» σε όλες τις παραλίες για όλους τους πολίτες και προβλέπει «αυστηρότερα πρόστιμα» για όσους παραβιάζουν τον νόμο και καταπατούν τις παραλίες.

Επίσης, απαντώντας στα διάφορα fake news, ο πρωθυπουργός εξηγεί ότι το νομοσχέδιο δεν ρυθμίζει πολεοδομικά ζητήματα, αφού είναι του υπ. Οικονομικών.

«Άρα δεν επηρεάζει καμία διάταξη σχετικά με τους όρους δόμησης. Εκεί που δεν επιτρεπόταν δεν θα επιτρέπεται και τώρα η δόμηση» λέει ο Στ. Κασσελάκης.

«Μη μασάτε με τα ψέματα του πρωθυπουργού (και) στο tiktok. Και να θυμάστε: Όχι fake news, Όχι Μητσοτάκη, σε θάλασσες και ακτές».

@skasselakis Μη μασάτε με τα ψέματα του Πρωθυπουργού (και) στο tiktok. Και να θυμάστε: Όχι fake news, Όχι Μητσοτάκη, σε θάλασσες και ακτές. #fyp #fypgreece ♬ πρωτότυπος ήχος - Stefanos Kasselakis

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v