Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην Αίγυπτο ο Μητσοτάκης με φον ντερ Λάιεν και Μελόνι...

Η πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Φατάχ Αλ Σίσι, ενώ η αποστολή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουν γίνει αναφορικά με ενισχυμένη εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Αιγύπτου.

Στην Αίγυπτο ο Μητσοτάκης με φον ντερ Λάιεν και Μελόνι...

Tην Κυριακή, 17 Μαρτίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα μεταβεί στο Κάιρο μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Βέλγο πρωθυπουργό Αλεξάντερ Ντε Κροο και την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Βέρλε Νατς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των ανταποκριτών στις Βρυξέλλες, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημείωσε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Φατάχ Αλ Σίσι, ενώ η αποστολή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο των συζητήσεων που έχουν γίνει αναφορικά με ενισχυμένη εταιρική σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Αιγύπτου. Θα δοθεί βάρος στο μεταναστευτικό ενώ θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τον πόλεμο στη Γάζα.

Σημειώνεται πως την Πέμπτη, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, αναζητώντας μετρητά απεγνωσμένα, η χώρα αύξησε τα επιτόκια σε επίπεδο ρεκόρ, άφησε τη λίρα να γκρεμιστεί σχεδόν κατά 40% και ξεκλείδωσε ένα δάνειο 8 δισ. δολ. από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κι όλα αυτά μετά την τεράστια συμφωνία διάσωσης που σχεδιάστηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για επενδύσεις 35 δισ. δολ., η οποία ανακοινώθηκε πριν δυο εβδομάδες, , μια χώρα με αυξανόμενη επιρροή στη Μέση Ανατολή.

Πολύ μεγάλη και άκρως σημαντική για να αφεθεί στην τύχη της η Αίγυπτος, με την οικονομία της σε ελεύθερη πτώση, αλλά ταυτόχρονα με ισχυρή γεωπολιτική σημασία στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v