Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στ. Κασσελάκης ανοίγει την ευρω-καμπάνια και πάει φαντάρος

Συνεδρίαση εν κλειστώ της Κ.Ο. για τα επόμενα βήματα. Πρώτος προγραμματισμός για τα προσεχώς. Τι είπε ο Στ. .Κασσελάκης στον πρωθυπουργό για το πανεπιστήμιο που σπούδασε στην Πενσυλβάνια.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στ. Κασσελάκης ανοίγει την ευρω-καμπάνια και πάει φαντάρος

“Κλειστή” συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πραγματοποιήθηκε απόψε, λίγο πριν από την ψηφοφορία επί του νομοσχεδίου για τα “μη κρατικά” πανεπιστήμια, η οποία αναμένεται για τις εννέα το βράδυ.

Η συνεδρίαση έγινε υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ το “κλειστή” σημαίνει ότι δεν μεταδόθηκε η εισήγηση του, όπως γίνεται στις κανονικές διαδικασίες.

Κατά τις πληροφορίες, το αντικείμενο ήταν η αποτίμηση της παρουσίας και της δράσης του κόμματος στα όσα συμβαίνουν εντός κι εκτός Βουλής για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Όπως έγινε γνωστό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει όλα τα άρθρα που αφορούν στην ίδρυση “μη κρατικών” πανεπιστημίων, ενώ θα υπερψηφίσει ή θα δηλώσει “παρών” σε άρθρα που αφορούν στα δημόσια.

Επίσης, ανακοινώθηκε και επισήμως ότι ο κ.Κασσελάκης θα παρουσιαστεί στο στρατό στις 15 Μαρτίου για να εκτίσει την 20μερη θητεία του, ως Έλληνας του εξωτερικού.

Μία ημέρα πριν, την Πέμπτη, θα γίνει η κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού του προγράμματος, με την οποία θα ανοίξει και επισήμως η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος.

Στη συνεδρίαση έγινε η επικύρωση των προεδρικών επιλογών για: τον Γιάννη Σαρακιώτη στη θέση του Συντονιστή τομεαρχών (σ.σ. προς αντικατάσταση του Παύλου Πολάκη), της Ραλλίας Χρηστίδου ως αναπληρώτριας συντονίστριας και του Θάνου Μωραΐτη ως Διευθυντή της Κ.Ο.

Λίγο αργότερα, μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο κ. Κασσελάκης είπε για το υπό ψήφιση νομοσχέδιο:

“Όλο αυτό γίνεται ξεκάθαρα για τη μπίζνα. Επειδή ο πρωθυπουργός ειρωνεύτηκε για το πανεπιστήμιο που σπούδασα στην Πενσυλβάνια, φέρνω ως παράδειγμα το σημείο 5 της πρότασής μου για το δημόσιο πανεπιστήμιο. Διότι το πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πυλώνας σε δημόσιο σύστημα, αφού η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι τα υπό ίδρυση θα λειτουργούν ως μη κερδοσκοπικά”.
(σ.σ. Το σημείο 5 είναι: “Δημιουργία αυτοδιοικούμενων πυλώνων ξένων πανεπιστημιακών προγραμμάτων εντός των ελληνικών πανεπιστημίων, ώστε να έλθουν στην Ελλάδα πανεπιστήμια με κύρος”).

Στο παρασκήνιο, εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι συζητήσεις για τα περιθώρια που δεν υπάρχουν, πλέον, να ανακηρυχτεί βουλευτής ο κ.Κασσελάκης. Κι αυτό διότι αφενός ο Όθων Ηλιόπουλος δεν επιβεβαιώνει ότι σκέφτεται να παρατηθεί λόγω φόρτου εργασίας και, αφετέρου, η πέμπτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωρζέττα Λάλη, έχει αποχωρήσει από το κόμμα από τον Νοέμβριο και, συνεπώς, θεωρείται βέβαιο ότι θα “παραλάβει” την έδρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Κασσελάκης είχε μπει στην τιμητική, ένατη, θέση του Επικρατείας ως δεύτερος εκπρόσωπος των αποδήμων. Πρώτος (και επικεφαλής του ψηφοδελτίου) ήταν ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Όθων Ηλιόπουλος, ο οποίος ζει μόνιμα στην Αμερική.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v